Шопінг-візи волинянам не цікаві?

Шопінг-візи волинянам не цікаві?
Шопінг-візи не стали популярними серед волинян.

«Ми очікували, що така віза матиме попит, але він не став великим», — цитують керівника відділу особового руху польського консульства в Луцьку Беату Бживчи Відомості.UA.

«Мабуть, це пов’язано з тим, що особи, які проживають на території Західної України, здебільшого курсують до Польщі, маючи на меті працевлаштування. Хоча шопінг-віза є найпростішою з усіх у плані її оформлення. Крім основних документів, про які я вже говорила раніше, людина заповнює спеціальний бланк, у якому написано, що вона просить саме такий тип візи. З цією візою не можна офіційно працевлаштуватись у Польщі. Натомість вона дуже практична для тих, хто не має інших можливостей отримати візу, тобто не провадить економічної, підприємницької діяльності, не має знайомих на території Польщі, які можуть запросити у гості. Такий тип візи має свої переваги, оскільки, крім поїздки до Польщі для покупок, можна подорожувати як турист», — каже посадовець.

«Це віза типу «шенген», і з нею можна в’їжджати на територію інших країн Євросоюзу. Проте треба пам’ятати про мотивацію свого візиту. Наприклад, коли перевірятимуть документи на кордоні, засвідчити резервацію готелю у тій країні, куди мандруєте, що підтверджуватиме ваше легальне там перебування», — додає виконувач обов'язків Генерального консула Польщі в Луцьку Кшиштоф Савіцкі.

У консульстві рекомендують не купувати фальшивих запрошень, а скористатися шопінг-візою. Перша така віза завжди є одноразовою, її видають на сім днів, які можна використати протягом місяця.

А при наступних поданнях документів необхідно долучити іменні рахунки, чеки або такс-фрі для підтвердження покупок на території Польщі. Принаймні один іменний чек має бути, хоча, зауважують, є випадки, коли до документів долучають і звичайні касові чеки.

І наступного разу таку візу вам уже видадуть на півроку з терміном перебування 45, 60 або 90 днів.

Нагадаємо, в Луцьку шопінг-візи видають з 20 квітня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща, візи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слід уточнити
"Нагадаємо, в Луцьку шопінг-візи видають з 20 квітня 2012 року"
Відповісти
Угу, а чтобы тебе выписали именной чек, надо набрать на 100 баксов, упросить менеджеров и потратить на это час времени. Если бы достаточно было простых чеков, то желающих получить эту визу было бы гораздо больше.
Відповісти
Не правда. В будь-якому супермаркеті Польщі Вам з радістю при виході випишуть іменний чек на будь-яку суму (ми брали в основному на 100-200 злотих). При цьому фіскальний чек - забирають.
Відповісти
Значит мне не повезло:).
Відповісти
А чому ж шановна пані Беата та консул не уточнили, що це "задоволення" кштуватиме приблизно 70 євриків!!!
Послуги, так званому, візовому центру-35євро, за що цікаво,бо консульство такими питаннями не займається, там лишень, для VIP осіб, для депутатів місцевого рівня, бізнесментів та транспортних компаній є можливості,а для простих людей-вперед до візового центру,до індусів!!!
А ще оплата 35 за візу..., а ще за різні "довідочки"..., і разом 100 євриків!
Не дешевше націоналку зробити?
ЗНИЗЬТЕ ЦІНИ-ТОДІ "ПЛАЧТЕСЯ"!
Відповісти
НА ТЕРИТОРІЇ ПОСОЛЬСТВА ЗНОВУ КЕРУЄ КОРРУПЦІЯ.ЗДАЄТЬСЯ НА ТЕРЕНІ КОНСУЛЬСТВА ПОРЯДКУ НІКОЛИ НЕ БУДЕ.КРИМІНАЛЬНИЙ ЛУЦЬК.
Відповісти
Для улюбленої хворої Лучанки, 35 євро - це консульський збір. Послуги центру приймання візових анкет - 210 грн, разом це не більше 55 євро. З вашою освітою 3 класи, взагалі не варто їхати до Європи, ви там нікому не потрібні. Так що краще сидіть в лікарні.
Відповісти
Ти мені тут не ричи), ти прочитай, для поч.,що вище написано, бажано, 3 чи 10 раз, тоді дай оточуючим теж перечитати,щоб тобі пояснили,бо я розумію,що в псих-лікарні і Наполенони є, і Гітлери, і Сталіни, так і ти там,психіатр, що ще додати?
Не знаю=)
Якщо людина змісту не вміє розуміти, то що далі?
Відповісти
Зробіть першу візу одноразоау безкоштовною, тоді можна буде про щось думати.
Відповісти
Вони хочуть 60-70 євро за 7 днів!!! Де таке видано???
Це таке тільки психіатрам дано))) для розімніння=),яке, гаранію даю-дальше ніж с. Олика не виїжджало, ду же часто госпіталізують в Липини...,там місце таким))))
Відповісти
Останні новини
Шопінг-візи волинянам не цікаві?
05 квітень, 2013, 09:12