Переможець шкільної олімпіади «Фінансовий геній» отримав 50 тисяч гривень від ПриватБанку*

Переможець шкільної олімпіади «Фінансовий геній» отримав 50 тисяч гривень від ПриватБанку*
Випускник однієї з рівненських шкіл Віталій Павлюк став переможцем першої української економічної онлайн-олімпіади «Фінансовий геній» і отримав головний приз – 50 000 грн. на оплату подальшого навчання у ВИШі.

29 березня в Дніпропетровську пройшов фінальний тур всеукраїнської економічної олімпіади «Фінансовий геній», що проводиться національною програмою фінансової грамотності школярів «ЮнікорБанк» та міжнародною платіжною системою MasterCard.

Як повідомили організатори, заявки на участь подали 1210 випускників шкіл з 200 міст України. Більше всього знавців економіки та фінансів серед українських школярів виявилося в Донецькій, Запорізькій, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Успішно завдання першого інтерактивного туру олімпіади виконали 700 учнів.

У фіналі чемпіонату юних економістів за головний приз – 50 тис. грн. на навчання у ВИШі боролися 18 суперників, які набрали найвищу кількість балів у першому турі змагань.

Серед претендентів на титул «Фінансового генія» виявилися школярі з 14 міст: Дніпропетровська, Нікополя, Кривого Рогу, Павлограду, Харкова, Скадовська, Запоріжжя, Хмельницького, Чернівців, Рівного, Горлівки, Хоролу та Коломиї.

Фінальний тур Олімпіади виявився цікавим, яскравим та цілком несхожим на традиційні шкільні змагання. Замість листків паперу та ручок робочі місця учасників були обладнані ноутбуками та мобільними телефонами, а звичні тести і задачі замінили бізнес-кейси, розроблені топ-менеджерами банку.

Окрім вирішення завдань, учасники Олімпіади пройшли захоплюючий квест поверхами офісу «Дельта» і командні змагання. І нарешті – фінал, оголошення переможця, вручення головного призу і персональних подарунків Головою Правління ПриватБанку Олександром Дубілетом і директором представництва компанії MasterCard Вірою Платоновою.

«Ми навіть не очікували, що сьогодні школярі так захоплено займаються економікою та фінансами, перша ж у країні фінансова онлайн-олімпіада привабила більше 1200 учасників, які були готові виконати непрості завдання інтернет-туру», - говорить Олександр Дубілет.

«Ми вітаємо переможця, який тепер зможе обрати для себе найпрестижніший ВИШ України, всіх учасників проекту, котрі отримали чудову нагоду попрактикуватися в економіці перед екзаменами без залучення репетиторів», - сказав Дубілет.

«Компанія MasterCard приділяє багато уваги проектам підвищення фінансової грамотності в Україні. Тому ми дуже раді, що разом з ПриватБанком нам вдалося реалізувати цей чудовий і напрочуд важливий для розвитку нашої країни проект. Для кожного учасника вихід у фінал – це велике досягнення, зароблене клопіткою працею. Я впевнена, що у фіналістів, які працювали сьогодні разом з нами в найбільшому і найтехнологічнішому банку України, залишаться незабутні враження та безцінний досвід, який їм знадобиться в майбутньому», - відзначила Віра Платонова.

Довідка

Освітня програма «ЮніорБанк» з 2009 року працює в Україні, Росії, Грузії та Латвії, об’єднуючи більше 470 000 школярів.

В рамках проекту ПриватБанк не тільки надає можливість безплатного навчання з фінансових послуг для дітей та підлітків. Національна програма фінансової грамотності «ЮніорБанк» принципово відрізняється від звичних шкільних програм і курсів.

Перш за все, це цікавий матеріал, мультфільми, презентації, та навіть соціальна мережа юних банкірів. Для наймолодших школярів розроблена мультяшно-ігрова програма навчання, а для старшокласників – можливість практичного вивчення економіки, бізнесу і фінансів для вибору майбутньої спеціальності.

Унікальна пластикова карта Junior, що випускається зі згоди і під контролем батьків, дає можливість не тільки користуватися «дорослими» можливостями та банківськими послугами, але й спілкуватися зі своїми ровесниками по всьому світі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ця дитина не залишиться в голодраній Україні. Вона ВЖЕ затребувана! ЇЙ вже підготували тепле місце. І вона таки поїде туди, за кордон.
Ці дяді й тьоті не дадуть вчитися спокійно, все заграбастають!
Відповісти
О, ще одна хвора. Вам до цього яке діло? Виховайте свою дитину так, що б вона стала комусь потрібна.
Відповісти
Останні новини
Переможець шкільної олімпіади «Фінансовий геній» отримав 50 тисяч гривень від ПриватБанку*
05 квітень, 2013, 10:57