«Волинь» ‒ «Металіст»: напередодні. ВІДЕО

«Волинь» ‒ «Металіст»: напередодні. ВІДЕО
У четвер, 4 квітня, «Волинь» відправилася до Харкова.

Лучан у суботу, 6 квітня, чекає надважкий поєдинок, у якому доведеться протистояти супернику, який рветься у Лігу чемпіонів, - повідомили у клубній прес-службі.

Справді, про мотивацію «Металіста» годі говорити, адже навіть нічия у Кривому Розі після семиматчевої серії перемог не похитнула віру гравців Мирона Маркевича у власні сили.

Але ж і останні хвилини гри 22 туру в Луцьку не могли не надихнути «Волинь», яка, наче справжні «хрестоносці», билася в меншості проти іншого кандидата на Лігу Чемпіонів – «Дніпра».

На руку господарям цього матчу – істотні кадрові втрати «Волині». Хоча у стрій повертаються дискваліфіковані раніше Сергій Сімінін, Сергій Пилипчук та Даніель Суботич, але після гри із «Дніпром» на лавку через попередження та вилучення присіли Валентин Ілієв, Ванче Шиков та Сілвіу Ізворану − уся центральна вісь «Волині». У лазареті залишається Рамон Лопес. Тому не виключено, що в Харкові побачимо якісь кадрові експерименти від Анатолія Демяненка.



«Металіст» часто називають «найволинськішою» командою УПЛ. Адже у різні роки до першої столиці України з Луцька перейшли Папа Гуйє, Марко Девіч, Северин Ганцаржик, В'ячеслав Шарпар, Олександр Тришович. Не забуваємо і про те галицько-волинські корені нинішнього наставника «Металіста» Мирона Маркевича. А на початку 1980-х крутий кар’єрний віраж за адресою Луцьк-Харків-Луцьк зробила легенда волинського футболу Андрій Федецький.

«Так сталося, що я у 1983-84 роках грав у Харкові, а на початку 1990-х встиг зіграти проти «Металіста» в чемпіонаті України. Але той «Металіст» і сучасну команда Маркевича не можна порівнювати. Це різні за суттю та стилем гри команди. Ні, у мої часи Харків також був футбольним центром України, але нині «Металіст» став справжнім латиноамериканським легіоном. Утім, це право харків’ян - у який спосіб будувати команду. До слова, я встиг забити їм у Харкові – в жовтні 1992-го ми програли 1:2, а я на останніх хвилинах вийшов віч-на-віч з воротарем і котнув йому м’яча під опорну ногу», - розповів Федецький.

Найкращі бомбардири «Волині» в матчах з «Металістом» - Михайло Бурч, Євген Павлов та Володимир Гащин. Перший двічі реалізовував пенальті в матчах першого чемпіонату України, другий – два сезони поспіль забивав харків’янам на їхній домашній арені у першому таймі.

Статистика дуелей суперників приблизно рівна: у вищій лізі чемпіонатів України суперники зустрічалися 17 разів (+9 =2 -6; у голах − 30:24 на користь «Металіста»). Прикметно, що обидві команди краще грають на власному полі. «Волині», наприклад, вдалося вивезти із Харкова тільки одну нічию у далекому 1993-у.

А от матч першого кола у Луцьку запам’ятався першою перемогою «Волині» після серії поразок від «Металіста» із великим рахунком. Завдяки голам Еріка Бікфалві та Суботича лучани перемогли 2:1 і тепер команда Маркевича прагне реваншу.

Отож, субота, 6 квітня, 19:30. «Металіст» - «Волинь», телетрансляція: канал «2+2».

Гра молодіжних команда відбудеться 5 квітня, о 13.30.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чим поїхали?
Кіньми?
Відповісти