У Жидичині прихильники УПЦ МП погрожують «повирізати усім печінки»

У Жидичині прихильники УПЦ МП погрожують «повирізати усім печінки»
У селі Жидичин представники ревізійної комісії, утвореної рішенням зборів релігійної громади, у супроводі поліції зайшли у місцеву Свято-Миколаївську церкву.

Як повідомила голова ревізійної комісії, місцевий краєзнавець Іраїда Майданець, наразі комісія перевіряє і описує матеріальні цінності, – пише "Перший".

Нагадаємо, на зборах релігійної громади у Жидичині 17 лютого місцеві мешканці проголосували за перехід сільського храму до Православної церкви України.

Близько 16:00 до храму прийшло майже дві сотні членів релійної громади. Вони стоять під храмом, не заходячи в нього, доки ревізійна комісія не закінчить роботу. Співають релігійних пісень.

Перед тим ініціативна громада завітала до хати місцевого священика УПЦ МП Володимира Гелети з вимогою віддати ключі від храму. Той відмовився це робити.

Як розповів «Першому» мешканець села Валерій Шевчук, до храму також прийшло до 40 жидичинців, прихильників УПЦ Московського патріархату.

«Вони намагалися перешкодити праву ревізійної комісії зайти у храм», - розповів Валерій Шевчук, який головував на зборах релігійної громади в минулу неділю.

Також, як розповіла місцева мешканка Ольга Бондарук, з боку прихильників УПЦ МП звучали образи і реальні погрози.

«Замки вони ріжуть! Я їм усім завтра печінки повирізаю!» – кричав мій односельчанин Вітя Дужич», – розповіла Ольга Бондарук.

Також, стверджують мешканці села, до храму під’їхало близько півсотні немісцевих прихильників УПЦ МП. Між ними було близько 10 священиків УПЦ МП. Вони намагаються перешкодити роботі ревізійної комісії і хочуть увірватися у храм.

Члени релігійної громади села Жидичин заявляють, що ситуація напружена і закликають усіх односельчан «не піддаватися на провокації немісцевих прихильників УПЦ Московського патріархату».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Московське отродья...
Відповісти
Більш брехливої статті я не читав.
Відповісти
А випити всю кров не казали?
Відповісти
хтось один крикнув може (якщо не перекрутили, як в нас в все робиться- "хтось в селі пук...в ,то сказали що вср.."ся". А в журналістів які зразу гучні заголовки, не стаття а пук в воду
Відповісти
А чому ніколи не пишуть про зворотній рух? Як монах із Світязя на колінах просив прощения, щоб назад прийняли? Прийняв смиренно кару і повернувся.
Відповісти
Щось не віриться ВАшій статті--на відео з ФБ видно як чужі люди зрізали замки з храму, а монахи Київського патріархату, які закликали до миру - миролюбно підвели переноску для болгарки. ОТО по братськи???
Відповісти
А ті сорок чоловік не мають ні на що права? то люди другого сорту? А першосортні мають право бити вобличчя людей?? ддвох матушок -побили. ЖаХІТТЯ!!!
Відповісти
"Перший",молодці,продовжуйте в тому ж дусі,Господь карає не тільки грішників,а й їхніх дітей,онуків різними хворобами за гріхи,що скоїли їхні батьки.На рахунок 200 сотень прихильників СЦУ Жидичині,то було тільки 50-60,решта різні бійцівські організації (тітушки),які при виді камери одразу ховали обличчя,я вже мовчу про "немічних поліцейських",які те й можуть,що підняти руку на жінку.Так Божі справи не роблять.Шкода,що все так відбувається через політичні забаганки нашого "шановного"Петра Олексійович,який так багато обіцяв,а ще більше виконав з обіцяного.БОГ ВАМ СУДДЯ!СЛАВА БОГУ!
Відповісти
П'ята колонна строчить коментарі, ера рпц в Україні закинчилася, треба то сміренно прийняти і "єхать на йух" обертати в християнство бурятів, а то вони "крайній сєвєр" з Кримом плутають.
Відповісти
7 квітня в Святій Софії в Києві УГКЦ проведе службу. Що скажете, томосєкі затуркані? Філька проти..
Відповісти
Сірко,видно,що грамотна людина пише,було непросто,але зміг більш менш розшифрувати про,що йде мова.Чому не розумієш,що все робиться,аби відвернути людей від реальних проблем у суспільтві,тільки й чую про захоплення церков,наскільки впала економіка.Влада прийшла у 2014 році на крові,обіцяючи мир.Скажіть хто з нас став краще жити,Петя найбагатший президент Європи(після путіна),і це при тому,що народ найбідніший у Європі.Задумайте,хіба я кажу неправду!
Відповісти
ЧОМУ ЯЗИК ПОВЕРТАЄТЬСЯ ПИСАТИ ЦЮ БРЕХНЮ, ПОБИЛИ МАТУШКУ,СКОРУ ВИЗИВАЛИ І РЕЙДЕРСЬКИ ЗАХОПИЛИ НАШ ХРАМ.МОНАХИ РІЗАЛИ ДВЕРІРАЗОМ З АКТИВІСТАМИ І ЧУЖІ ДУЖІ ХЛОПИ БИЛИ ВІРЯН ЯКІ ЗАХИЩАЛИ ХРАМ . ВНОЧІ ПОНАПИВАЛИСЯ І ПАЛИЛИ БОЧКИ,СМЕРДЯЧИЙ ДИМІ ГУРКІТ ПЕТАРДІВ ЛУНАВ ПО ВСІЙ ОКРУЗІ... ВИ ЩО ПОНАКУРЮВАЛИСЯ РАЗОМ З МОНАХАМИ??? МАЮЧИ В ЖИДИЧИНІ ДВІ ЦЕРКВИ КП,ЩЕ ТРЕБА ЗАХОПИТИ НАШ ХРАМ,ЯКУ МИ БЕРЕЖЕМ КРАЩЕ НІЖ СВІЙ ДІМ.АКТИВІСТАМ ЗАПЛАТИЛИ,ТО ВОНИ І БАТЬКА СВОГО ПРОДАДУТЬ.
Відповісти