Тимошенко буде сидіти 12 років, - Власенко

Тимошенко буде сидіти 12 років, - Власенко
Новий судовий процес над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко розпочнеться в найближчі тижні, вважає її захисник Сергій Власенко.

Про це він заявив журналістам сьогодні, 24 січня, біля будівлі Качанівської виправної колонії в Харкові, де зараз утримується Тимошенко, - пише Кореспондент.

«Я змушений констатувати, що Янукович настільки боїться Юлії Тимошенко, що він дав пряму команду СБУ перетворити сім років, до яких Тимошенко засуджена Печерським судом Києва, в 12 років», - сказав Власенко.

«За дві години слідчий виділив з великої справи по ЄЕСУ частину звинувачень, за дві години він висунув обвинувачення, за ці ж дві години він надав «конфіденційне» побачення з захисниками. За ці ж дві години дав час на ознайомлення з постановою про притягнення як обвинуваченої», - наголосив захисник екс-прем'єра.

Власенко також зазначив, що Тимошенко звинувачують виключно на підставі усних вказівок, які вона нібито давала.

«Тимошенко звинувачують у тому, що 14 років тому, через 2 роки після того, як вона пішла з ЄЕСУ, генеральний директор і головний бухгалтер подали декларацію про відшкодування ПДВ. Це роблять всі бізнесмени. ПДВ не відшкодували, але її (Тимошенко - Ред. ) звинуватили у замаху на державні кошти. Друге звинувачення полягає в тому, що 14 років тому головний бухгалтер подала бухгалтерську звітність до Податкової, в якій були помилки. Її звинуватили у свідомій фальсифікації фінансової звітності. Питання : при чому тут Тимошенко? Кажуть, вона давала усні вказівки», - наголосив Власенко.

Він зазначив, що якщо суд прийме логіку звинувачення, то кожен підприємець в Україні буде розглядатися як потенційний злочинець, навіть після відходу з цієї сфери діяльності.

Також Власенко стверджує, що слідчий сказав, що стаття, за якою звинувачують екс-прем'єра, передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі. За словами захисника, слідчий думає, що суд засудить Тимошенко до 12 років ув'язнення.

«Ми ж розуміємо, від кого йде така вказівка», - зазначив Власенко.

Як повідомлялося, слідчий відділ управління Служби безпеки України (СБУ) в Харківській області закінчив розслідування справи проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко з фінансових порушень корпорації Єдині Енергетичні системи України (ЄЕСУ).

За інформацією прес-центру СБУ, Тимошенко «обвинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн. грн, розкрадання і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн. грн. податку на додану вартість, службовому підробленні та в ухиленні від сплати 681 тис грн. прибуткового податку. Способом розкрадання бюджетних коштів було впровадження корпорацією ЄЕСУ фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній».

За цим епізодам розпочато ознайомлення обвинуваченої і захисників з матеріалами кримінальної справи.

У цій кримінальній справі органами прокуратури заявлено цивільний позов з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

Щодо вчинення інших злочинів, а саме організації ухилення від сплати понад 10 млн. грн. податків та замаху на розтрату чужого майна - коштів державного бюджету в сумі $ 405,5 млн, розслідування тривають.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мені, звичайній людині, що не дуже цікавиться політикою, здається, що вони переливають з пустого в порожнє, в деяких випадках просто топчуть воду в ступі. Здавалося б, дорослі розумні люди, а поводять себе настільки тупо, що аж нудить...
Відповісти
Останні новини
Тимошенко буде сидіти 12 років, - Власенко
24 січень, 2012, 15:15
Ідуть сильні морози
24 січень, 2012, 14:53