Священик з Жидичина, який стріляв у людей, може сісти на 5 років: подробиці інциденту

Священик з Жидичина, який стріляв у людей, може сісти на 5 років: подробиці інциденту
Поліція перевіряє всі обставини стрілянини у Ківерцівському районі.

Нагадаємо, що 23 лютого вночі у селі Жидичин священик стріляв на території церкви. Поліція належним чином зареєструвала повідомлення та проводить його перевірку, – інформує ГУНП у Волинській області.

Поліцейські з’ясували, що уніч на суботу, 23 лютого, 52-річний житель села Жидичин, на території місцевого Свято-Михайлівського храму, на ґрунті релігійної нетерпимості, висловлюючи погрозу вбивством особам, які там перебували, здійснив чотири постріли з мисливської рушниці. Ніхто з людей не постраждав.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Жидичині прихильники УПЦ МП погрожують «повирізати усім печінки»

Поліцейські вилучили в чоловіка зареєстровану мисливську рушницю, яка належить його 34-річному сину. Також зі стіни храму вилучили свинцеві дробини від рушничного пострілу. Все це направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Священику, який стріляв під церквою у Жидичині, призначать психіатричну експертизу

Слідчі Ківерцівського відділу поліції за фактом погрози вбивством, вчиненої з мотивів релігійної нетерпимості, відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 129 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до п’яти років.

Проводиться досудове розслідування в ході якого будуть встановленні всі обставини цього правопорушення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я думаю, що Господь усім пошле належне по гріхам нашим. Одним за розпалювання ворожби, ненависті у суспільстві, за зловживання владою і втручання в Церковні справи, за підбурювання і пособництво у рейдерстві по відбиранню храмів. Всім іншим за мовчазне, байдуже, спостереження, як у збанкрутілій державі уже руйнується останнє, що лишилось більш менш стабільним - віра православна і плюндрується канонічна Українська православна Церква.
Відповісти
В УКРАІНІ МАЄ БУТИ УКРАІНСЬКА ЦЕРКВА І КІНЕЦЬ!!!!
Відповісти
Українська церква є. УПЦ. Є УГКЦ - старі уніати, які визнані, і Пцу чи СЦУ потурецьки - нові уніати, які не визнані. Скільки ще треба?
Відповісти
Ось такі "анатолії" і розпалюють ворожнечу, не має в Україні ніякого "сцу", це плід кремлеботівських фантазій, а є Томос, є юридично створена ПЦУ, є фактичні рішення громад про приєднання до ПЦУ і немає ніякого упц мп - є рпц в Україні.
Отже все дуже просто і очевидно, що прихильників ПЦУ в громадах в рази більше, ніж прислужників рпц, але за наказом кремля рпцешники і влаштовуюють провокації, погрожують, стриляють - по факту розпалюють ворожнечу, тому їх потрібно облікувати, як можливих сепаратистів.
Відповісти
Томос в студію! Разом почитаємо?
Відповісти
Останні новини
Священик з Жидичина, який стріляв у людей, може сісти на 5 років: подробиці інциденту
23 лютий, 2019, 17:37