Нардеп з Волині розповів, коли суспільство почало підтримувати питання вступу в НАТО

Нардеп з Волині розповів, коли суспільство почало підтримувати питання вступу в НАТО
Значна підтримка вступу України в НАТО серед суспільства проявилася після складних і трагічних подій, які пережила Україна – Майдан, Революція та агресія Росії.

Таку думку висловив народний депутат України Ігор Лапін в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

Депутат впевнений, що в 2014-2015 роках Україна не мала шансів отримати позитивне голосування парламенту щодо інтеграції України в НАТО. Тоді як під час останнього голосування на початку лютого курс на ЄС і НАТО підтримали 335 депутатів.

«Чи були в нас шанси отримати такі результати раніше? Чи були шанси, провівши референдум, але без закону про референдум, силами попереднього скликання парламенту затвердити результати цього референдуму? Адже половину парламенту складали регіонали і комуністи, які ще не встигли втекти», – нагадав Ігор Лапін.

На думку політика, протягом останніх років ніщо так не згуртувало все суспільство, як Майдан, Революція та агресія Росії.

«Я не вірю, що в 2014 році можна було говорити про НАТО, зокрема до моменту Дебальцева, Іловайська, тобто до того часу, коли всі в Україні зрозуміли, що в нас йде війна», – підкреслив депутат.

Також він зауважив, що для отримання Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ), передусім, потрібно адаптувати наше законодавство.

«До цього часу український законодавець не дбав про те, щоб ці вимоги виконувались. Утім останній парламент намагається проводити реформування армії, яка відповідала б стандартам НАТО. До того ж, щоб отримати ПДЧ, потрібно змінити закон про розвідку та СБУ», – зазначив Ігор Лапін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Суспільство нехай про працю думає, а то залишатьсяь в країні лише пенсіонери та малолітня молодь, а їм все НАТО подавай... Ви дивіться що з країною робиться?!
Відповісти