Три основні причини появи неприємного запаху з рота*

Три основні причини появи неприємного запаху з рота*
Проблема неприємного запаху з рота або галитозы - це одна їх ТОП-10 скарг пацієнтів в стоматологічних клініках. Як і чому це з'являється? Чи можна це вилікувати або уникнути цього? Чи природно це?

Причини появи неприємного запаху з рота



Неефективна гігієна порожнини рота.

Більшість неприємних запахів, що з'являються у роті, є результатом життєдіяльності патогенної мікрофлори. Патогенна мікрофлора активізується, коли наліт між зубами і яснами не вичищається належним чином. В результаті, продукти життєдіяльності організмів виділяють з'єднання сірки, так званий запах "тухлих яєць". Ось чому правильна гігієна рота стає першим рішенням на шляху усунення галитозы. Правильна гігієна рота - це не лише чищення зубів. Язик є другим місцем після міжзубних проміжків, на якому накопичується наліт, і відповідно, патогенна мікрофлора. Якщо передня частина мови ще омивається слиною, то задній частині дістається лише змиття їжі під час ковтання.

Після язика другим місцем для накопичення нальоту є міжзубні проміжки. Як ви вичищаєте міжзубні проміжки? Купуєте спеціальні щітки з довшими, перехресними зубчиками? Це могло б спрацювати, проте найкращим способом очищення міжзубних щілин є зубна нитка. Наліт зазвичай забивається там, а ще над і під яснами. Ігнорування такого очищення призводить до захворювань ясен і карієсу. Як результат, з'являється неприємний, гнильний запах з рота.

Сухість у роті (ксеростомія).

Вимивання нальоту - на 70% заслуга слинових залоз. Під час сну вони призупиняють свою функцію і поновлюють її з пробудженням організму. Цим пояснюється уранішня сухість у роті і супроводжуючий її неприємний запах, який проходить після чищення зубів або після їжі. Якщо ж Ви помічаєте, що сухість не проходить навіть після ранішнього чищення, причиною тому може бути сон з відкритим ротом, побічні ефекти деяких препаратів, обезводнення і навіть стрес.

Неправильний догляд за ортодонтичними і протезними конструкціями.

З чищенням зубів все добре, сон - відмінний, медикаментозного лікування не передбачається, але неприємний запах все одно залишається. Якщо Ви носите протези, брекети, елайнери або нічні капи і часто забуваєте вимити їх потрібним чином, то саме вони і є причиною Вашого неприємного запаху. Це також означає, що саме в них накопичується увесь наліт і слиз, які можуть спровокувати захворювання зубів і ясен, попри те, що Ви добре за ними доглядаєте. Не знайшли серед причин тієї, яка б пояснила наявність неприємного запаху у роті у Вас або у Ваших дітей? Стоматологічна клініка "СКАЙКЛИНИК" пропонує безкоштовні консультації з професійного чищення зубів для своїх нових пацієнтів. Щоб зареєструватися на консультацію, досить заповнити коротку форму на сайті сучасної київської стоматологічної клініки СкайКлінік. Клініка працює без вихідних! Бажаємо Вам здоров’я!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хороший стоматолог реклами не потребує :)
Відповісти