«Укрзалізниця» почала продаж іменних квитків

«Укрзалізниця» почала продаж іменних квитків
Починаючи з 6 квітня 2013 року оформлення квитків на поїздку залізничним транспортом України, окрім приміських та регіональних поїздів, здійснюватиметься із внесенням до проїзних документів прізвища та імені пасажира зі слів особи, яка купує квитки.

Документ, що посвідчує особу, необхідно буде предʼявляти лише при посадці в поїзд, ‒ пише ТСН.

А під час оформлення квитка у касі вокзалу чи станції пасажир має назвати свої прізвище та імʼя тією мовою, якою вони записані у документі, що буде предʼявлений при посадці. Під час оформлення квитка допускаються три помилки у написанні прізвища та імені пасажира. Якщо їх більше, пасажир має звернутися до каси, аби там роздрукували проїзний документ без помилок. Якщо цього не зробити, то при посадці квиток з більш ніж трьома помилками вважатиметься недійсним.

Крім того, пасажирам забороняється переоформляти квиток зі зміною прізвища та імені. Продаж проїзних документів для пасажирів пільгових категорій здійснюється також за предʼявленням відповідних оригіналів документів, оскільки поряд з імʼям та прізвищем до квитка буде вноситися і номер посвідчення про право на пільгу. А тим, хто придбав квитки заздалегідь та скористається ними вже після 6 квітня, ‒ ці квитки є дійсними, і жоден з провідників не вимагатиме предʼявити особисті документи. Це стосується і тих, хто оформляв проїзні документи чи зробить це у країнах СНД та Балтії, де немає «іменних» квитків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Укрзалізниця» почала продаж іменних квитків
06 квітень, 2013, 09:46
В Україні вмирає читання
06 квітень, 2013, 08:01