Перша громада на Волині юридично перейшла до ПЦУ

Перша громада на Волині юридично перейшла до ПЦУ
Перша релігійна громада Волині повністю пройшла процедуру зміни підлеглості відповідно до Закону України. Йдеться про офіційний перехід релігійної громади Святителя Миколая Чудотворця села Жидичин до Православної Церкви України. 28 лютого 2019 року зареєстрували Статут релігійної організації.

Про це повідомив на своїй сторінці голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Варто зазначити, що це перша громада в області, яка повністю пройшла процедуру зміни підлеглості відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». Відповідне розпорядження підписав голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

"Жидичинська громада зробила свій вибір. А влада налаштована забезпечити спокій, релігійний мир та створити атмосферу взаєморозуміння між усіма волинянами. В нашій області сьогодні найбільше церков приєднуються до Православної Церкви України. Усі статути відповідно до законодавства мають бути зареєстровані в ОДА, тому ми напрацювали алгоритм дій та методику, якою будемо керуватися у цьому процесі", – зауважив Савченко.



Нагадаємо, 23 лютого настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ (МП) села Жидичин, протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля вогнища охороняючи храм. Окрім того, на території Жидичинського монастиря підпалили хліви з худобою.

Напередодні ж, 17 лютого, у селі Жидичин відбулися збори релігійної громади, на яких проголосували за перехід Свято-Миколаївського храму до ПЦУ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то все брехня!!!
Відповісти
Сам Савченко повідомив. Нагадайте, а яке відношення голова обласної адміністрації має до церкви? Він є прихожанином цього храму? Чи в нас вже церква зрослась с державою, всупереч Конституції"
Відповісти
Савченко нехай з бюджетом наведе порядок, а не "лізе" в релігію.що він вірянин? Згідно якого закону України він має право переєстровувати громаду, яка не є вірянами нашої парафії. Вони мають два храми і ще мало. Тепер ясно де "активісти бобло жнуть" і чого з обласним бюджетом заминка. А Кримінальну справу на Савченка ще не ЗАКРИЛИ!
Відповісти
Дивно фото статуту є (без печатки реєстрації) а ось в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань... нема ...
Відповісти