До Православної церкви України вже перейшло понад 400 парафій

До Православної церкви України  вже перейшло понад 400 парафій
Станом на сьогодні, 1 березя, до Православної церкви України перейшло 402 парафіяльні храми та два кафедральні собори УПЦ МП.

Про це свідчать дані з карти переходів до ПЦУ з УПЦ МП, - передає УНН.

За даними карти, 27 лютого до ПЦУ перейшло дві парафії у Чернігівській області, зокрема у селі Крути Свято-Михайлівська церква та у селі Дроздовиця Свято-Покровська церква.

У Волинській області перейшло три парафії у селі Біличі – Свято-Михайлівська церква, у селі Сусваль – Свято-Різдво-Богородична церква та в селі Ощів – Свято-Хрестовоздвиженська церква.

У Черкаській області – церква Святих мучениць Віри, Надії, Любові і Софії у селі Бужанка. У Харківській області до ПЦУ перейшла церква Святого Архистратига Михаїла у селі Таранівка. У Житомирській області в селі Топори перейшла церква Св.-Іоано-Богословська та у Вінницькій області церква Свято-Різдва Богородиці у селі Четвертинівка.

Закон про врегулювання переходу парафій УПЦ МП до ПЦУ набув чинності 31 січня. Релігійна громада чи організація має можливість вільно реалізовувати право на зміну юрисдикції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І це дуже добре! Нам не потрібна церква окупанта на українській землі! Нехай люди ходять до канонічної Православної Церкви України! А рпц-шні безтомосні сектанти -розкольники на московію звіздують.
Відповісти
тобою і тут засмерділо.
Відповісти
402 приходів з 12500 що належить УПЦ.Такими темпами Порошенку треба ще з десяток президентських строків, що б щось вийшло..
Відповісти
Останні новини
До Православної церкви України вже перейшло понад 400 парафій
01 березень, 2019, 10:33