Учні першого на Волині міського шкільного лісництва побували у «волинській Швейцарії». ФОТО

Учні першого на Волині міського шкільного лісництва побували у «волинській Швейцарії». ФОТО
Учні новоствореного шкільного лісництва Ківерцівської ЗОШ №4 – першого міського на Волині – відвідали Лісівничий молодіжний центр, що діє на базі Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ». У перший день весни лісівники розповіли дітям про особливості професії – без прикрас.

Керівник-координатор Лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук розповідає, що такі профорієнтаційні заходи є традиційними. І кількість учнівських лісництв, яка постійно збільшується, – доказ того, що професія лісівника цікава та престижна. Навіть для міських дітей.

«Сьогодні у нас відбувся профорієнтаційний захід за участі лісівників державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» та науковців Східноєвропейського національного університету. Науковці розповіли дітям про те, як навчають працівників лісового господарства, які в них є спеціальності на факультеті. А лісівники вже поділились безпосередньо свої досвідом та намагались зацікавити дітей. Сьогодні в нас були вихованці Ківерцівського учнівського лісництва. Думаю, дітки залишилися задоволені», – зазначила Валентина Петрівна.

Кандидат сільськогосподарських наук Східноєвропейського національного університету Валентина Андреєва підготувала для дітей міні-лекцію.

«Дуже добре, що відбулась така зустріч із представниками шкільних лісництв. Я як представник кафедри лісового та садово-паркового господарства біологічного факультету Східноєвропейського національного університету, разом із нашими студентами провела зустріч з учнями. Сьогодні лісова галузь стає перспективнішою. У нас навчається дуже багато студентів, які прийшли до нас як представники сімейних династій, чиї батьки та діти уже працюють у цій галузі та передають свій досвід молодшому поколінню. У нас досить цікаві практики, ми неодноразово брали участь у заходах, які відбуваються на базі Воротнівського Лісівничого молодіжного центру, зустрічались із викладачами та дітками, проводили профорієнтаційну роботу».

Інженер з лісових культур державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» Анастасія Лизун додала, що любов до природи потрібно розвивати з дитинства. «Профорієнтаційна робота проводилась не лише для того, щоб залучити дітей до галузі. Але і для того, щоб розвивати в дітей любов до природи. Адже це почуття повинно жити у серцях кожного. Зараз, на початку весни, розпочинається благородна акція з відновлення лісу – «Майбутнє лісу – в твоїх руках». Усі шкільні лісництва у нас залучені до цієї справи. Вихованці шкільного лісництва, що віднедавна діє на базі Ківерцівської школи, вперше садитимуть ліс разом із нашими лісівниками».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Учні першого на Волині міського шкільного лісництва побували у «волинській Швейцарії». ФОТО
04 березень, 2019, 19:02