Луценка помилували і випустили

Луценка помилували і випустили
Доповнено о 10:34
Президент України Віктор Янукович підписав Указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, який не виходить з-за грат від грудня 2010 року.

Цим же указом помилуваний колишній Міністр охорони навколишнього природного середовища України Георгій Філіпчук.

Окрім того, як повідомили у Державній пенітенціарній службі України, 7 квітня Указ Президента було виконано в повному обсязі, всіх засуджених звільнено від відбування покарання, проведені необхідні розрахунки, роз’яснено права та надана необхідна всебічна допомога.

Як ідеться у повідомленні прес-служби Януковича пропозиції про помилування йому внесла Комісія при Президентові України у питаннях помилування, - пише 7 квітня сайт Президента.

Як відомо, за ініціативою Президента в Україні відбувається реформування кримінального та кримінально-процесуального законодавства, спрямоване на гуманізацію правових норм та зменшення кількості осіб, що утримуються під вартою.

Нагадаємо, що з проханням про помилування Юрія Луценка до Президента України звернулася Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

Також щодо помилування колишнього Міністра внутрішніх справ до Глави держави звернулася Наглядова місія Європейського парламенту у складі Пета Кокса та Александра Кваснєвського.

Це звернення Наглядової місії Європейського парламенту до Президента підтримала дружина Юрія Луценка - Ірина Луценко.

«Щиро вдячна президенту Коксу та президенту Кваснєвському, та підтримую їх у гуманітарній місії відносно мого чоловіка», - зазначила вона.

До Президента України також надійшло звернення Георгія Філіпчука з проханням про його помилування.

Нагадаємо, Луценка арештували 26 грудня 2010 року. Тоді співробітники спецпідрозділу Служби безпеки України «Альфа» затримали Юрія Луценка і доставили до слідчого ізолятора СБУ в Аскольдовому провулку в Києві.

27 лютого 2012 року його засудили до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати посади, які пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов'язків на строк до трьох років. Крім того, Юрія Луценка позбавлено 1-го рангу державного службовця.


Екс-міністр екології та навколишнього середовища Георгій Філіпчук знаходився на обліку в кримінально-виконавчій інспекції Дніпровського району Києва з 21 червня 2012 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Луценко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щось тут не чисто, з'якого то дива віття таке зробив??? не віриться у його щиросердечну милісь....
Відповісти
луц теперь должен славить януса! хотя этого мусорка можно было бы попарить до звонка на кичмане...
Відповісти
ЄС свого домігся, нарешті, хоть щось!
Ура!!!
Вітаю,гарна новина,позитивна для всієї України!!!
На черзі пані Юлія..., проте, думаю,що десь після літа...,ще зараз "ні"!
І на цьому Яник нехай не мріє, що він знову буде Президентом України,повторно на 2 термін, запий водою, зеку це!!!
Відповісти
Хвора, на вашому хворобливому стані ця позитивна новина не позначиться.
Відповісти
луц - вижата ганчірка...юляха втулила українцям супердорогий російський газ (за що Путін її дуже шанує)...але ж треба мати мізки, щоб це розуміти.
Відповісти
Останні новини
Луценка помилували і випустили
07 квітень, 2013, 09:58