Громада на Горохівщині проголосувала за перехід до ПЦУ

Громада на Горохівщині проголосувала за перехід до ПЦУ
Парафіяни Свято-Покровського храму села Пірванче Горохівського району вирішували долю громади у неділю 3 березня.

Тут настоятелем є благочинний Мар’янівської округи Волинської єпархії УПЦ МП протоієрей Микола Черняк, - пише Район. Горохів.

Як поінформували учасники зборів, «за» приєднання до Православної церкви України висловилося сто парафіян, проти – 44, ще четверо учасників утрималося.

Нагадаємо, напередодні рішення про перехід до ПЦУ прийняли в Охлопові. Невідомою для редакції зараз є позиція кількох парафій Мар’янівського в смт Мар'янівка, Ржищів і Пильгани. Решта громад цього благочиння уже розпочали процес розриву приналежності до Московського патріархату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так москалі старалися...Назву церкви замаскували під УПЦ...Тихцем церкви позахоплювали...А тут раз-і обірвалося! Гроші прихожан тепер в Україні будуть а не в московію вивозитися.Молодці українці! В Україні має бути українська церква,а не московітська розкольницька!
Відповісти
Інтересно чи є ще на Горохівщині такі парафіяни, чи храми які ще не відреклася від Московського патріархута та не приєдналися до Православної церкви України ? Все що має московський слід в Україні має піти у небуття такая воля Божа.
Відповісти
Громада керує храмом..священик це найманий працівник..громада говорить що міняється патріархальне підпорядкуваня значить воно міняється...в попа є варіанти перейти в інший патріархат чи з свого вимагати іншу парафію...це закон
Громада не забирає храми, а переходить з МП до ПЦУ. Храм залишається за громадою. Що ж тут не зрозумілого. Не молитимуться за Кіріла - тільки й всього. Бо ж ми УКРАЇНЦІ. Україна від Константинополя отримала ТОМОС на незалежну українську Автокефальну Помісну Православну Церкву. Виявляється що Росія ніколи не отримувала ТОМОСУ. З часу отримання ТОМОСУ Україної російська церква перестала називатися церквою і стала називатися сектою. Все що має московський слід в Україні має піти у небуття такая воля Божа.
Відповісти
Останні новини
Громада на Горохівщині проголосувала за перехід до ПЦУ
04 березень, 2019, 08:10