У Луцьку просять удосконалити видачу «пакунків малюка»

У Луцьку просять удосконалити видачу «пакунків малюка»
У Луцьку просять «оптимізувати цінність» так званого «пакунка малюка» та більш професійно і продумано підійти до його видачі.

Таку петиції сьогодні, 4 березня, на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Олена Петрошук.

За словами авторки петиції, х вересня 2018 року в Україні запровадили допомогу «пакунок малюка», який спрямований на стартову підтримку для новонароджених. Така допомога давно успішно практикується в інших європейських країнах, але видається вона заздалегідь до пологів, завдяки чому може зменшити витрати на збір речей у пологовий будинок, уникнути їх дублювання, т.я. частина речей необхідна вже у перші дні після народження дитини, а через місяць може втратити свою актуальність.

«Для оптимізації цінності "пакунка", прошу більш професійно підійти до питань:
- якості (не допускати речей невідомого походження, з сумнівним складом, з не натуральної сировини);
- вчасної видачі протягом 1-3 дня з народження (а не протягом місяця). Щоб виключити ситуацію відсутності "пакунків", щомісяця визначеному працівнику в пологовому подавати дані щодо кількості жінок, яким видані листки непрацездатності у зв'язку з вагітністю та пологами (тобто кількості потенційних отримувачів "пакунків" у наступні два місяці), у відповідний підрозділ соціального центру. Так, на основі сформованого запиту попередньо у пологовий доставлятиметься необхідна кількість допомоги, яка видаватиметься кожному новонародженому доречно - протягом першого-третього дня його життя (а не як кажуть в лікарні "коли пощастить")», - написала Олена Петрошук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Толку з тих пакунків, я народила 8 лютого, дали нам пакунок при виписці, вдома ми його відкрили і помітили що з одягу там лише носочки 2 шт. Хоча по списку мали ще бути боді, повзуни, чоловічки, шапочки. Все остальне такої собі якості. Якби наші чини менше крали то може був би толк, хочя й люди в нас не ліпші.
Відповісти
Відмивання грошей. Все найнижчої якості у пакунку. Отримали через місяць, мало того що було мале так не встигла відкрити чоловічок як відірвалися кнопки)
Підгузки найдешевші, зовмім не для ніжної шкіри новонародженого. Єдине що сподобалось це рушник в все, все інше просто хлам.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку просять удосконалити видачу «пакунків малюка»
04 березень, 2019, 08:59