У Луцьку слухали «Світ цимбалів». ФОТО

У Луцьку слухали «Світ цимбалів». ФОТО
У Луцьку відбувся концерт «Світ цимбалів».

У дійстві, яке проходило в міському Палаці культури Луцька 7 квітня, взяли участь музиканти з різних куточків України. Окрім того, зіграли у Луцьку й майстри з Китаю, - пишуть Волинські новини.

«Ми радо відгукнулися на запрошення наших друзів, щоб саме у величне свято Благовіщення вихваляти і славити ім’я Господа Бога», - зазначив один із учасників концерту народний артист України Тарас Баран.

Протягом концерту зі сцени лунали твори українських та іноземних композиторів-класиків. Так, захід розпочався з твору Миколи Лисенка «Запорізький марш».

А уже наступним зі сцени залунало нове прочитання квартету K 285 Вольфганга Амадея Моцарта, який автор написав для скрипки, флейти, альта і віолончелі.

«Ми думали цю музику трактувати по-різному. І вибрали для цього двоє цимбалів і наш народний духовий інструмент – сопілку», - розповів Тарас Баран, який до того ж став і ведучим заходу. Виконали твір лучанин Тарас Ольховий, Олег Пазюк та Ярослава Борух.

Наступною стала композиція «Сонячне коло», написана знаним харківським композитором Ігорем Гайденком. Твір прозвучав у виконанні цимбалів-соло у супроводі фортепіано. Утім, за словами Тараса Барана, він надіється, що уже наступного разу «Сонячне коло» виконають разом із симфонічним оркестром Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського.

Ще двома творами, яким мали змогу насолодитися присутні, стали композиції «Народження ангела» і «Смерть ангела» відомого аргентинського композитора Астора П’яццоли. Їх виконала цимбалістка Ярослава Борух.

Окрім того, у концертній програмі ще було чимало творів всесвітньовідомих авторів музики Жоржа Бізе, Скотта Джопліна, Григораша Дініку, Тоні Йордаке, Енніо Морріконе та інших у виконанні сольному, дуеті, квартеті, секстеті цимбалістів у супроводі гурту з найкращих виконавців на народних інструментах з міста Луцька.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
фото http://vk.com/album15299439_172760452
Відповісти
Останні новини
У Луцьку слухали «Світ цимбалів». ФОТО
08 квітень, 2013, 07:00