У Волинському театрі ляльок треба зшивати стіни

У Волинському театрі ляльок треба зшивати стіни
У 2012 році повинні розпочати ремонтні роботи фасаду та глядацького залу у Волинському обласному театрі ляльок.

Про це повідомив 24 січня заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Курилюк.

Він повідомив, що кошти для цих робіт планують залучити з державного та обласного бюджетів. Саму реконструкцію мають розпочати вже на початку весни 2012 року.

«Серйозні потрібні кошти. Ми будемо розраховувати на державний бюджет в першу чергу. Однак не виключено, що й будуть кошти з обласного бюджету, адже в нас очікуються вільні залишки. З державного бюджету очікується два мільйони, хоча кошторисна вартість ще підраховується і грошей потрібно більше», - каже Курилюк.

Директор театру Данило Поштарук говорить, що нині розробляється технічна документація та складається кошторис.

«У нас найголовніше питання, те що фасад дав тріщину і розходиться поступово вправу сторону фронтон нашого головного входу. Будівельники мають його зв’язати металевими прутами. Після цього треба відремонтувати дах, бо місцями тече зал, бо підлога зовсім прогнила», - каже Поштарук.

Директор театру говорить, що підлогу вже не ремонтували близько 50 років. Три роки тому відбулася реконструкція фойє, усіх санітарних вузлів та фойє біля буфету. Щодо можливості розширення залу за рахунок реконструкції балконів, то Поштарук відповів, що цього не буде.

«Специфіка театру полягає в тому, що вистави грають з ширмою. І глядачі їх з балконів не можуть дивитися. І для того аби замінити дерев’яне покриття на металоконструкції – то це треба розбирати театр до фундаменту. Його укріплять лише. Збільшувати кількість місць немає потреби. Майже 60 глядацьких місць – це цілком достатньо», - говорить Поштарук.

Нагадаємо, що у серпні 2011 року голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук під час святкувань з нагоди Дня будівельника розповів, що роботи по театру планують завершити до Дня незалежності 2012 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: театр, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ОГО! О_о Ніколи не помічала...
Відповісти
Останні новини
У Волинському театрі ляльок треба зшивати стіни
24 січень, 2012, 17:42