Біля луцької школи – небезпечний пішохідний перехід. ВІДЕО

Біля луцької школи – небезпечний пішохідний перехід. ВІДЕО
Поряд із школою №7, що на вулиці Дубнівській у Луцьку – небезпечний пішохідний перехід, через який щодня ходять сотні дітей.

Автівки тут часто їздять з великою швидкістю, розповідають лучани. Повідомляє 12 канал.

Лежачих поліцейських немає, зебра практично стерлася з асфальту, а замість тротуару – болото. Батьки кажуть, місце необхідно облаштувати.

У 2017-му році на цьому переході вже трапилася трагедія. Тоді автівка збила 9-річного хлопчика, розповідають у патрульній поліції.

Після цього випадку лучани почали вимагати встановлення лежачих поліцейських. На сайті міської ради навіть з’явилася відповідна петиція. А в сьомій школі батьки ініціювали збір підписів із такою ж вимогою: встановити обмежувачі швидкості. І отримали відповідь, однак – не на свою користь. Виявляється вулиця Дубнівська у списку доріг магістрального значення. І встановлювати лежачі поліцейські тут – заборонено законодавством.

На проблемному переході задля безпеки дорожнього руху водіям та перехожим треба користуватись дорожніми знаками та зеброю, каже директор Департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась.

А поки за безпеку школярів відповідають вчителі та батьки.

Патрульні кажуть, якби водії не перевищували швидкість та пригальмовували перед пішохідними переходами, то трагічних випадків можна було би уникнути.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому поліція не карає автогандонів? Як пішоходів вони ловлять а водіїв ні, ну да солідарність шоферів як же оштрафує якщо в вихідний день сам коп нарушує правила
Відповісти
Так поставте острівець безпеки! Це ж не засіб примусового зниження швидкості. А безпека зросте в рази!!!
Відповісти
Ще 1 місяць і там дороги не буде, одні ями.
Відповісти