На Волині громада переходить до ПЦУ без священика

На Волині громада переходить до ПЦУ без священика
Сьогодні, 8 березня, громада села Боровичі, Маневицького району, зібралась в приміщенні Клубу, аби вирішити долю переходу до Православної Церкви України.

Про це повідомляє «ВолоньUA».

Підтримати боровицького священика УПЦ (МП) Петра приїхали його колеги з московського патріархату: благочинний Колківського округу Петро Богайчук, отець Роман з сусіднього села Копиля та отець Валентин з Луцька. Які повідомили громаді, що переходити до ПЦУ не будуть, так як, взагалі служать в Україні, а відповідно її жителям цієї держави.

Таку позицію громада зустріла з обуренням. Мовляв, хочемо бачити в Боровичах українську церкву, яка буде на пряму підпорядковуватися ПЦУ, а не Російській Православній Церкві.

«Настав той день, коли потрібно визначитися з напрямком кому ми молимось», - коментують селяни.

Тоді священики УПЦ (МП) почали вдались до маніпуляцій, що мовляв у піст приймати такі рішення громаді не варто, бо ж грішать. Тай треба почекати до Пасхи, а там далі видно буде.

Сам же священик Боровицької церкви УПЦ (МП) Петро відмовився переходити до ПЦУ.

Натомість рішенням зборів громади села Боровичі з 176 присутніх, проголосували «ЗА» перехід - 154 людини, 20 – проти і 2 утримались.

Отож, більшість громади села Боровичі Маневицького району вирішили перейти до ПЦУ. Наразі священик отець Петро – відмовився.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які (попи) повідомили громаді, що переходити до ПЦУ не будуть, так як, взагалі служать в Україні, а відповідно її жителям цієї держави.
===================================================
Попи є колаборантами держави бо служать московітському патріархату-церкві окупантів. Нехай такі попи,безтомосні іроди, йдуть під три чорти! А українці переходять в ПЦУ.
Відповісти
Вітаю земляків із справжньою українською церквою! Як можна було надалі молитися московському Кирилу, який освячує російську зброю, спонсорує і фінансово, і духовно російську агресію на Донбасі? Жалко, Петра Юрійовича, який поки що не зміг скинути з себе московські пута і стати відданим українським ідеалам. Ми теж у 1991 році приймали другу присягу – присягу на вірність Незалежній України, хоча як тільки нас не залякували московиті. І нічого не сталося поганого, як вони пророчили. Знаю і розумію, Петре Юрійовичу, як тиснуть на вас ваші промосковські зверхники, у яких з підніг вислизає остання можливість впливати на українців та тримати нас в покорі. Але ви зрослися з Боровичами, стали своїм серед людей. Візьміть паузу на день-другий і прийміть єдино правильне рішення на користь людей, на користь Україні. І Бог воздасть вам.
Василь Білан
Відповісти