На вакцини для Луцька і району додатково виділять 150 тисяч гривень

На вакцини для  Луцька і району додатково виділять 150 тисяч гривень
На закупівлю вакцин та проведення щеплень проти інфекційних хвороб у 2012 році виділять 150 тисяч гривень з міського та обласного бюджетів.

Про це повідомила завідувач епідеміологічним відділом санепідемстанції Луцька і Луцького району Валентина Новачевська 24 січня на засіданні профільної депутатської комісії охорони здоров'я.

За словами Новачевської, гроші виділять в рамках першого етапу Цільової програми імунопрофілактики та захисту населення Луцька, яка розрахована на 2011-2012 роки. У минулому році грошей не виділили, тому всі кошти, передбачені на перший етап, виділять для вакцинації у 2012 році.

Як повідомила епідеміолог, гроші спрямують на закупівлю в першу чергу вакцини проти грипу, сказу, гепатиту А.

«Третина грошей передбачена на вакцину проти сказу. У нас щороку фіксується 2-3 випадки сказу в Луцькому районі. В самому Луцьку сказу нема», - заявила Новачевська.

За словами лікарки, в першу чергу щеплення проведуть дітям та робітникам професій, які мають підвищений ризик до розповсюдження інфекцій.

Разом з тим Новачевська повідомила, що основна кількість засобів для вакцинації буде придбана за гроші з державного бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На вакцини для Луцька і району додатково виділять 150 тисяч гривень
24 січень, 2012, 21:03