Як вберегти шини від пошкодження в спекотну погоду?*

Як вберегти шини від пошкодження в спекотну погоду?*
Подібно до того, як тепло впливає на людей і рахунки за електрику, воно також впливає на надійність і безпеку автомобіля. Коли асфальт стає розпеченим, шини з більшою ймовірністю пошкоджуються. Це створює серйозну небезпеку для людей. Ви можете знайти шини, розраховані на літній застосування, тут - https://tireshop.ua/shini/accelera. Але коли температура стає занадто високою, ви повинні вжити додаткових заходів для безпеки. При температурі повітря 32°С асфальт може розігрітися до 65°С.

Перевірка тиску

Правильний тиск повітря допоможе підтримувати температуру ваших шин в межах допустимого діапазону. Якщо тиск надто низький, шина поглинає більше тепла через збільшення площі контакту з дорожньою поверхнею. Це не тільки впливає на керованість транспортного засобу і витрати палива, але також призводить до швидшого зношення шин і підвищує ймовірність їх пошкодження через перегрів.

Шина може втратити до половини початкового тиску і при цьому не виглядати плоскою. Важливо перевіряти тиск у всіх шинах, як мінімум, один раз на місяць. Здійснюйте перевірку після охолодження коліс, щоб отримати більш точні показники. Тиск повітря в шині підвищується в теплу погоду і знижується на холоді.

Не покладайтеся лише на візуальну перевірку. Використовуйте якісний манометр. Можна придбати портативний компресор, який працює від електричної розетки автомобіля. Це дозволить швидко піднімати тиск повітря до необхідного значення.

Інші рекомендації

Ці поради також допоможуть зберегти шини цілими в спеку:
• Регулярно перевіряйте протектор на наявність нерівних місць, надмірного зносу і сторонніх предметів. Зношені шини з більшою ймовірністю будуть пошкоджені в спеку. Обов'язково перевірте стінки шин на наявність опуклостей, заглиблень, порізів або глибоких вм'ятин. Стертий протектор означає, щоб прийшов час «перевзувати» автомобіль.
• Не перевантажуйте автомобіль. Занадто велика вага може створити надмірний тиск на шини. Це особливо актуально в спеку, коли гума стає м'якшою. Враховуйте рекомендації виробника покришок і транспортного засобу.
• Паркуйте автомобіль в затіненому місці.
• Низькі швидкості завдають меншої шкоди шинам. Висока швидкість протягом тривалої спеки призводить до розм’якшення гуми. Підвищується ризик пошкодження покришки.

Завжди використовуйте шини, що відповідають сезону. Зимовий протектор не призначений для сухого гарячого асфальту. З ним автомобіль стає менш керованим. Підвищується ризик виникнення аварійних ситуацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: шини
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.