Чому в західних компаніях є попит на українських програмістів?*

Чому в західних компаніях є попит на українських програмістів?*
Все частіше іноземні компанії розглядають Україну як перспективний напрямок для пошуку талановитих програмістів. В результаті спеціаліст може працювати в рідній країні, але при цьому отримувати цілком європейську зарплату. Успішне закінчення курсів DevEducation цілком дозволяє це зробити. В сфері IT-аутсорсингу Україна неодноразово займала високі позиції в різних рейтингах.

Переваги українських програмістів

Основні причини зацікавленості іноземних компаній в українських IT-спеціалістах:
• Українські розробники володіють різними технологіями: Java, JavaScript, PHP, Python та іншими. Серед них є велика кількість розробників ігор на Unity3D. Деякі дослідження показують, що є ряд технологій, які використовуються в Україні більш активно, ніж в будь-якій іншій країні світу.
• Високий рівень володіння англійською мовою серед розробників програмного забезпечення – близько 80%. Багато IT-компаній пропонують своїм співробітникам безкоштовні курси для вивчення англійської.
• Велика кількість програмістів. Очікується, що до 2020 року українська IT-індустрія досягне об’єму $10 млрд. Лише у 2017 році місцева спільнота розробників програмного забезпечення збільшилася на 27%. Зараз вона налічує близько 185 000 працівників. Україна за цим показником займає четверте місце в світі після США, Індії та Росії. Очікується, що до 2020 року кількість IT-спеціалістів досягне 200 000 людей. Це значно полегшує пошук працівників. Конкуренція на ринку праці дозволяє компаніям грати за своїми правилами.
• Гарне співвідношення кваліфікації та оплати праці. Якщо порівнювати Україну з сусідніми країнами, такими як Білорусь чи Польща, то можна побачити, що тут IT-аутсорсинг є дешевшим. При цьому для спеціаліста навіть середня за європейськими мірками оплата праці є цілком прийнятною. Це значно полегшує пошук кваліфікованого персоналу. В Західній Європі кваліфікований розробник програмного забезпечення може коштувати до $100 за годину роботи, а в Україні – лише $25-30.
• Невелика кількість оплачуваних вихідних. Країни Південної та Південно-Східної Азії є набагато більш культурно та етнічно різноманітними. Кожна релігійна або етнічна група відзначає свої унікальні свята. В Україні є лише 11 офіційних свят, на які працівникам даються оплачувані вихідні. В інших країнах Східної Європи це близько 13 свят, а в Болгарії – 19.

Українські розробники визнані серед найсильніших ІТ-фахівців у всьому світі завдяки кваліфікованості та готовністю вивчати нові технології.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.