На Волині хочуть в 2015-му споживати вдвічі менше газу

На Волині хочуть в 2015-му споживати вдвічі менше газу
На Волині планують до 2015 року зменшити споживання блакитного палива вдвічі.

Про це йшлося під час наради про запровадження заходів з економії природного газу на підприємствах з виробництва тепла та гарячої води, яка днями відбулася в Києві, - повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко наголосив, що найоптимальнішим шляхом економії природного газу для Волині є реконструкція теплогенеруючих підприємств, спрямована на заміщення блакитного палива альтернативним паливом.

«Визначено 21 котельню підприємств комунальної теплоенергетики, де технічно можливо здійснювати таку реконструкцію (це – 55% від річного використання природного газу вищеозначеними підприємствами). За рахунок здійснення реконструкції тепломереж комунальної теплоенергетики із застосуванням попередньо теплоізольованих труб (відповідно до проектів, які на даний час уже розроблені) буде досягнуто економію ще восьми мільйонів кубічних метрів природного газу. Серед промислових підприємств, що мають власні газоспоживачі котельні, визначено 46 котелень, які рекомендуємо перевести на використання пелет», - висловив пропозиції перший заступник голови облдержадміністрації.

Він також додав, що відповідно до Регіональної програми підвищення енергоефективності області на 2011 - 2015 роки, за рахунок розроблених заходів з переведення підприємств комунальної теплоенергетики, промислових підприємств і закладів бюджетної сфери на альтернативні види палива, заплановано досягнути зменшення споживання природного газу на 50%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині хочуть в 2015-му споживати вдвічі менше газу
08 квітень, 2013, 16:40