На Волині судяться «газовики»

На Волині судяться «газовики»
ПАТ «Волиньгаз» може сплатити майже 100 тисяч гривень відшкодування через те, що нібито не виконало умови договору з дочірньою компанією «Газ України».

Ця справа 8 квітня слухалася у Господарському суді Волині, - пише 0332.in.ua.

Власне, ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» звернулася до служителів Феміди із позовом про стягнення із «Волиньгазу» майже 93,3 тисячі гривень – боргу за поставлений газ.

Зі слів представника позивача, у серпні 2010 року було підписано договір про постачання газу. Позивач свої зобов’язання виконав, що підтверджується актом прийомки-передачі виконаних робіт. Натомість «Волиньгаз» начебто не розрахувався за отримане блакитне паливо. Тому в «Газ України» вирішили ще й застосувати штрафні санкції, як-от пеня, інфляційні втрати та річні.

Відповідач заперечив позовні вимоги. Мовляв, газ цей було поставлено ще в грудні 2009 року. Лишень документально його оформили в 2010 році. А тому на підставі закону рішенням обласної комісії ця заборгованість підлягає списанню.

Водночас суд погодився із думкою позивача, задовольнивши його вимоги повністю. Отож, суд вирішив стягнути із «Волиньгазу» майже 93,3 тисячі гривень. Зокрема – 78,7 тисячі – основна заборгованість, решта – штрафні санкції.

Рішення Господаського суду Волинської області може бути оскаржене до Рівненського апеляційного господарського суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Весна у Луцьку. ФОТО
08 квітень, 2013, 17:56
На Волині судяться «газовики»
08 квітень, 2013, 17:40