Як не потрапити в пастку при отриманні онлайн кредиту*

Як не потрапити в пастку при отриманні онлайн кредиту*
Добропорядні МФО (макрофінансові організації), які займаються видачею кредитів на банківські карти, не вимагають у клієнтів авансу. Якщо вас просять перерахувати певну суму коштів (навіть невелику), щоб отримати позику, це майже напевно вказує на шахрайство. Краще покинути такий сайт і пошукати іншу, більш надійну пропозицію. Якщо ви хочете швидко отримати кредит онлайн, скористайтеся послугами сервісу Credit365. Серед його переваг – швидкий розгляд заявки, високий відсоток схвалень і лояльне відношення до клієнтів. На сайті МФО працює калькулятор, за допомогою якого ви можете автоматично розрахувати вартість позики самостійно.

Аванс як шахрайство

Авансові платежі є одним з найпоширеніших видів шахрайства з персональними кредитами. Найчастіше аферисти пропонують перевести «комісію» за оформлення та видачу кредиту з банківської карти. Інколи також вони хочуть, щоб клієнт вносив гроші через термінал або перераховував їх у електронних платіжних системах. Оплату можуть вимагати за «страхування», «заповнення документів» та ін. У будь-якому випадку, це обман.

Тепер люди відносяться до таких пропозицій більш насторожено, тому аферисти шукають інші методи. Наприклад, вони можуть попросити вказати особисту інформацію, щоб використати її як гарантію повернення позики. Від людини можуть вимагати дані, які дозволяють отримати доступ до банківського рахунку та здійснювати різні фінансові операції. При цьому шахраї стверджують, що не чіпатимуть грошей, а просто хочуть впевнитися у надійності клієнта. Але в результаті кошти все ж зникають з рахунку. Після цього знайти «кредитора» стає дуже важко.

Комісія за оформлення позики дійсно може вимагатися. Однак клієнт виплачує її автоматично при поверненні боргу, а не перед отриманням грошей від макрофінансової організації. Так працюють добропорядні компанії. Якщо МФО впевнена, що ви можете отримати позику, їй не потрібні додаткові гарантії у вигляді авансових платежів.

Що робити?

Пропозиція «плати, щоб отримати кредит» - це шахрайство. Будьте уважними, щоб не втрапити у пастку. Сьогодні є багато МФО, які працюють з досить прозорими умовами. Краще витратити трохи більше часу на пошуки, ніж лишитися без грошей. Прислухайтеся до власної інтуїції. Аферисти шукають людей, які є довірливими та погано поінформованими.

Якщо ви натрапили на шахрайський сайт, бажано лишити відгук про нього на спеціалізованих ресурсах, присвячених кредитуванню. Це допоможе іншим людям не бути обманутими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.