«Жах», – Башкаленко про підготовку доріг Волині до ремонту

«Жах», – Башкаленко про підготовку доріг Волині до ремонту
Посадовці з РДА області подали в профільне управління облдержадміністрації для фінансування проектно-технічну документацію лише для 37 доріг з 830.

Про це 9 квітня під час наради першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка повідомив начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Леонід Кирильчук.

Він зазначає, що без документації не можливо виділяти кошти, а тому ремонт доріг стоїть на місці, хоча кошти у бюджетах різних рівнів передбачені.

Посадовець говорить, що, згідно з поданими календарними планами, представники влади на місцях планують почати ремонтувати дороги аж влітку. Наприклад, у Ковельському районі всі робити заплановані на липень-жовтень. Є зауваження і щодо календарних планів з виконання проектно-кошторисних документацій, які райдержадміністрації і міськвиконкоми повинні були до 1 квітня представити.

«Хто як міг, той так і кинув нам цю інформацію», - зазначає Кирильчук.

«Вказаний пункт не виконаний чисто формально Луцькою РДА, Луцьким та Нововолинським виконкомами. Ну а все інше я можу назвати словом жах по стану виготовлення і представленню проектно-кошторисної документації», - каже посадовець.

Він зазначив, що з 830 об’єктів документація є лише для 37, а це 4,5%. Повністю документацію виготовили Володимир-Волинський, Маневицький та Шацький райони і передали її в роботу.

«Всі інші – повний нуль. Сьогодні середина весни, а ми не можемо підписати жодного договору підряду аби виконувати роботи у натурі», - наголошує посадовець.

Кирильчук зазначив, аби договори з підрядниками містили гарантійні терміни виконання, а посадовці надали довідку про виконання гарантійних зобов’язань.

Під час наради виявилося, що чимало перших заступників голів РДА не знають навіть кількість запланованих для ремонту об’єктів, або ж ці дані відрізняються від інформації профільного обласного управління.

«Що ви з себе?... Як ви їдете на нараду? Як ви можете щось виконувати, якщо ви не знаєте, що виконувати?» - дивувався Башкаленко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дороги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якась тупа показуха з тим ремонтом доріг?
Відповісти
так ремонта і не було , була одна пиз...ош
Відповісти
Останні новини
«Жах», – Башкаленко про підготовку доріг Волині до ремонту
09 квітень, 2013, 14:12