Банківська афера на Рівненщині: після погашення кредиту люди залишились боржниками

Банківська афера на Рівненщині: після погашення кредиту люди залишились боржниками
На Рівненщині у місті Вараш десятки, якщо не сотні людей, сплативши за свої кредити і навіть отримавши довідки про розрахунок, через кілька місяців знову виявилися боржниками.

У махінаціях підозрюють місцеву працівницю фінустанови, але вона запевняє, що всього лиш виконувала посадові інструкції, - йдеться в сюжеті ТСН.

Десятки людей зібралися біля магазину комп’ютерної техніки, в приміщенні якого донедавна сиділи представники банку. Люди чергують зранку і до ночі невеличкими групами. Вони склали список ошуканих, у якому 140 жителів Вараша, але постраждалих, запевняють, набагато більше.

"Так, як ми спілкувалися тут з людьми, то, здається, 800 чоловік", - каже жителька міста Наталія Рижкова.

У всіх постраждалих схожа історія: взяли кредит, сплатили, отримали довідку про розрахунок, а через деякий час з’ясувалося, що клієнти залишилися боржниками і їм нараховується пеня. "Я платила сюди два місяці. Тих грошей моїх немає", - обурена пенсіонерка Галина Ковальчук.

Пані Валентина позичила у фінустанови 5 тисяч гривень на купівлю нового холодильника. Кредит погасила, але тепер вона чомусь винна аж 13 тисяч. "Хоча я закрила його за п’ять місяців", - запевняє Валентина Коношенко. Вона та інші клієнти підозрюють у шахрайстві працівницю банку, котра видавала кредити, брала за них розрахунок та оформлювала довідки про сплату. Тепер служба безпеки банку приймає ошуканих людей в тому ж приміщенні, де працювала ця жінка. "На цей час невідомо, де вона. Будемо з’ясовувати разом зі слідством", - каже заступник керівника служби безпеки банку Роман Коробка.

У фінустанові з’ясовують, скільки загалом постраждало клієнтів і яка сума збитків. Людям обіцяють усе компенсувати.

"Банк в односторонньому порядку всі кошти нашим клієнтам повертатиме протягом поточного місяця", - запевняє Коробка.

Журналістам вдалося зв’язатися із колишньою працівницею банку, котру підозрюють у привласненні грошей. Жінка стверджує, що ні в чому не винна. "Я виконувала виключно свої посадові інструкції, тож порушень стосовно цього не було. Я визнаю те, що люди постраждали, а те, що я привласнила чиїсь гроші – то ні", - каже Юлія Скібчик.

З її слів, хто лишився у вигоді – має тепер встановити служба безпеки банку. Розбиратиметься в ситуації і поліція – там уже розпочали слідство на підставі звернень 49 осіб.

"Привласнення, заволодіння чи розтрата службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем", - розповів про статтю провадження старший слідчий Вараського відділу поліції Сергій Дворак. У поліції переконані, що люди нестимуть заяви й надалі, тож нині вже взялися перевіряти, чи причетні до махінацій інші працівники банку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Банківська афера на Рівненщині: після погашення кредиту люди залишились боржниками
22 березень, 2019, 09:51