Луцький парк засадять спіреєю Вангутта

Луцький парк засадять спіреєю Вангутта
Луцькі екологи мають намір озеленити парк імені 900-річчя міста Луцька.

Про це йшлося під час наради в муніципалітеті, - повідомили у прес-службі мерії.

Радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока повідомив, що відділ екології міської ради розробив дендроплан посадки молодих дерев і кущів у парку імені 900-річчя міста Луцька.

Згідно з ним Південно-західне регіональне управління «Приватбанку» має придбати посадковий матеріал деревних та чагарникових порід, а саме: спірея Вангутта – 300 штук, бузок – 100 штук, шипшина – 100 штук, калина – 100 штук, жасмин – 100 штук, липа – 100 штук, ялина – 100 штук, туя – 50 штук, модрина – 50 штук, дуб червоний – 100 штук, магнолія – 5 штук, катальпа – 5 штук. Всього: кущів - 700 штук, дерев – 410 штук.

13 квітня о 10:00 розпочнеться всеукраїнська толока, в межах якої відбудеться природоохоронна акція у парку імені 900-річчя міста Луцька за участю 150 працівників Південно-західного регіонального управління «Приватбанку», їм допомагатимуть прихожани церкви, яка знаходиться на території парку.

Підприємство «М.Ж.К.» підготує кілочки для огорожі посаджених дерев, ЖКП №7 надасть трактор для вивезення сміття. Підприємство «Спецкомунтранс» після завершення толоки вивезе залишки сміття на полігон у Брище.

Крім того, в межах цієї акції відбудеться озеленення територій ДНЗ №7 та ДНЗ № 21, де посадять туї, ялини, ялівець.

Борис Сорока закликав усіх жителів міста, керівників підприємств та організацій долучитися до «Екологічної варти», яка відбувається у місті з 22 березня до 24 травня і до Великодніх та травневих свят прибрати та озеленити свої подвір’я.

Довідка

Спірея Вангутта - швидкозростаючий декоративний чагарник. Цвіте в середині червня-початку липня. Іноді спостерігається повторне цвітіння в липні-серпні.

Плоди дозрівають у жовтні. У суворі зими гілки підмерзають, але кущ швидко відновлюється.

Спірею Вангутта розмножують переважно живцюванням, схожість насіння 5%.

Використовують в одиночних посадках, низьких живоплотах, невеликих групах, на додаток до хвойних дерев, для декорування берегів водойм, при оформленні квітників великих розмірів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правильний підхід до справи, і різноманітність насаджень, і гарно, надіюсь, буде і все приживеться і ніякі придурки не будуть ламати насаджень
Відповісти
Шановний,хочу запитати, а що будуть робити із брудом,що утворився внаслідок чищення русла річки Сапалаївка.На даний час там таке "місево" як на танкодромі?
Відповісти