Громада церкви на Волині вирішила залишитися у Московському патріархаті

Громада церкви на Волині вирішила залишитися у Московському патріархаті
23 березня 2019 року в храмі Різдва Христового села Великий Курінь відбулись збори релігійної громади, під час котрих було обговорене питання про юрисдикцію.

Про це повідомляється на сторінці Любешівського благочиння Волинської єпархії УПЦ у Facebook, пише сайт Волинської єпархії УПЦ (МП).

У Вселенську поминальну суботу в храмі розпочалось ранкове богослужіння. За свідченнями постійних прихожан храму, людей було значно більше, аніж зазвичай, адже всі розуміли, що в ці дні вирішується доля їхньої громади і доля храму. До кінця служби кількість людей все збільшувалась. Серед тих, хто зібрався, були нечисленні прихильники ПЦУ. За словами очевидців, їх у храмі було не більше двадцяти осіб. Поводились вони тихо і спокійно, без провокацій і сварок.

Після поминальної служби почалось обговорення ситуації, яка склалась на приході. Нагадаємо, тижнем раніше на храм УПЦ у Великому Курені заявила свої претензії новостворена ПЦУ. Парафіян храму обурювало те, що без їхньої згоди місцеві активісти намагались змінити юрисдикцію громади. Багато людей бідкались тим, що під час збору підписів прихильниками ПЦУ їх ввели в оману.

Прихожани храму одноголосно, кажуть у єпархії, вирішили, що громада не буде змінювати конфесійну приналежність і залишається у складі Української Православної Церкви (МП).

Проти цього рішення ніхто із присутніх не виступав.

Для підтвердження такого рішення громада вирішили просто у храмі розпочати збір підписів. По хатах у селі при цьому ніхто не ходив. Станом на час публікації повідомлення у соцмережі було зібрано 350 підписів. Збір підписів триває.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фінансування з бюджету держави потреб цих сепаратистів по остаточному принципу робити. Осередок фсб фінансувати не можна.
Відповісти
От їх якраз і не фінансують. Не даремно КП називають кооперативом. Розкатали губу на церковні міліони? Чи міліарди? Вже бачили золотий унітаз януковича? Знайшли його 100 міліардів?
Відповісти
В православних УПЦ піст, а в чортів пцу свято.
Відповісти
фанатичних прибічникі кацапського каганату ,ще є багато на Украіні.Бидло -воно і на Волині бидло .
Відповісти
Не уявляю таку ситуацію в Росії. А ще скаржаться на утиски і порушення свободи віросповідання в Україні. В тому і суть, громада має перейти добровільно. З іншого боку шкода, розумієш, що нам ще далеко до становлення українців як народу,нації. Мойсей водив євреїв по пустелі 40 років. Ніхто не задумувався чому? Викорінюймо раба з своєї душі і пам'ятаймо - Бог це Любов.
Відповісти
Погано це. Придивитись треба до попа їхнього, така тяга до рпц чимось вмотивована
Відповісти
Останні новини
Громада церкви на Волині вирішила залишитися у Московському патріархаті
24 березень, 2019, 10:20