Із травня «Волиньторф» очолить директор, якого відстоював колектив, – Єремеєв

Із травня «Волиньторф» очолить директор, якого відстоював колектив, – Єремеєв
Державним підприємством «Волиньторф» з травня знову керуватиме Іван Киричик, якого відстоював трудовий колектив.

Про це 9 квітня під час прес-конференції у Києві повідомив народний депутат Ігор Єремеєв (на фото).

За його словами, підстав не продовжувати трудовий контракт з успішним директором насправді не було.

«Були штучно створені підстави не продовжувати договір з єдиною метою – щоби призначити керівником сторонню людину», – пояснює нардеп.

Як відомо, коли Ігор Єремеєв дізнався про рейдерське захоплення заводу, став на захист трудового колективу і почав вести перемовини із найвищими урядовими посадовцями з цього приводу.

Депутат розповів: зустрічався з міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким, з віце-прем’єром Юрієм Бойком, віце-прем’єром Сергієм Арбузовим і навіть з прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

«Досягнуто домовленостей. Мені було заявлено, що сьогодні тимчасово виконуючим обов’язки директора є Олександр Шульга. Він буде виконувати обов’язки до кінця місяця. А з 1 травня Івана Киричика повинні призначити директором заводу знову, тобто поновити контракт», – пояснив Єремеєв.

«Днями я ще раз отримав підтвердження у міністерстві, що домовленості будуть виконані. Надіюся, що до кінця місяця Івана Мироновича знову призначать директором торфобрикетного заводу. Якщо все станеться не так, як пообіцяли посадовці, то ми будемо залучати громадськість, журналістів, і зробимо усе для того, щоб ситуація не вийшла з-під контролю», – запевнив обранець громади.

Також Ігор Єремеєв зазначив, що за останні чотири роки підприємство втричі збільшило обсяг виробництва своєї продукції, заплатило 45 мільйонів гривень податків. За його словами, із 23 торфобрикетних заводів, які були в Україні, лишилося лише три працюючих: два у Маневицькому районі та один у Рівненській області.

«Я і мої колеги будемо робити все для того, аби зберегти це підприємство, все, щоб не дати його приватизувати і головне – щоб збереглася соціальна інфраструктура. Тому що на балансі цього підприємства є житлові будинки, дитячий садок. По суті вся інфраструктура навколишніх сіл тримається на цьому підприємстві», – зауважив він.

Нагадаємо, в Кабміні вирішили змінити директора заводу, призначивши замість Івана Киричика невідомого місцевим Олександра Шульгу, але трудовий колектив заводу підняв через це справжній бунт.

Депутати Маневицької районної ради 27 лютого звернулися до Віктора Януковича та Миколи Азарова з проханням не звільняти Киричика.

Нещодавно депутат Волинської обласної ради Людмила Кирда заявляла: працівники заводу і досі вважають, що зберігається загроза рейдерського захоплення державного підприємства приватними структурами.

Однак перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко стверджував, що Олександра Шульгу вже відкликали з посади директора «Волиньторфу».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоч один депутат який працює. І собі і людям!
Відповісти
Спочатку створили правовий прецидент,що зумовив можливість такого розвитку подій,а тепер успішно з ним боряться.
Відповісти
... з 1 травня Івана Киричика повинні призначити директором заводу знову, тобто поновити контракт», – пояснив Єремеєв.
Повинні?! Смішно, знов гарні обіцянки-цяцянки...
Станом на 9 травня І.М. Киричика так і не призначили.
На Маневиччині більшість вважає, що якщо з бандою з Києва не домовиться (чи заплатить їм "відкупні") Єремеєв, то це не зробить ніхто. З волинською владою (головами ОДА, РДА) в міністерстві ніхто рахуватися не буде.
Ігор став заручником ситуації - між елкторатом якому дав слово вирішити дане питання і "братами-мульйонерами"...
Відповісти
Останні новини
Із травня «Волиньторф» очолить директор, якого відстоював колектив, – Єремеєв
10 квітень, 2013, 10:51