Живу, як на вулкані, ‒ ковельчанка про підтоплення. ФОТО

Живу, як на вулкані, ‒ ковельчанка про підтоплення. ФОТО
Щодня в мерію Ковеля телефонують власники приватних житлових будинків, оселі яких потерпають від повені.

Фахівці кажуть, що ситуація покращиться, коли розтане крига на Турії, ‒ пише Слово Волині.

Відділом комунального господарства для ліквідації підтоплень з першого дня початку повені залучено до роботи з відкачування води спецавтомобілі КП «Добробут», РЖКП-1 та РЖКП-2, УВКГ, а також вагому допомогу надає й відділ цивільного захисту Ковеля та Ковельського району. Кошти на придбання паливо-мастильних матеріалів для транспортних засобів, які задіяні в рятувальних роботах, виділені з резервного фонду міста.

Різкий підйом ґрунтових вод після рясних снігопадів спричинив підтоплення будинків уже на сорока вулицях Ковеля. Фахівці кажуть, що вода триматиме в полоні людські будівлі до тих пір, поки не зникне крига на річці Турія.

Складна ситуація виникла на вулицях Липинського ‒ Вітовського.

«Якщо це літо видасться дощовим, то ми протягом цілісінького року не зможемо вийти з хати на подвір’я без гумових чобіт, ‒ бідкається Ольга Жлукта. – В хаті був викопаний півтораметровий погріб – мусили засипати його піском, щоб не стояла там вода. Однак, і це не допомогло. В кімнатах постійно волого, прогнила підлога, штукатурка обсипається. Не знаємо, що робити далі, адже щороку викачувати з двору воду – це не вихід».

Інша мешканка Валентина Масловська скаржиться, що через щорічне весняне лихо вона не може утримувати в хліві живність.

«Ті кілька курочок, що я змогла зберегти, вже навчилися смиренно вервечкою ходити по кладочці, яку мусила вимостила вздовж будинку. Живу, ніби на вулкані, постійно боюся, що мій дім може в будь-яку хвилину завалитися, адже на стінах з’явилися великі тріщини, фундамент осідає», ‒ додає вона.

Лише за перший тиждень повені працівниками відділу цивільного захисту з дворів мешканців вулиць Липинського ‒ Вітовського було забрано до п’яти тисяч кубометрів води.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Живу, як на вулкані, ‒ ковельчанка про підтоплення. ФОТО
10 квітень, 2013, 11:42