В Луцьку 2012 рік оголосили роком заступника Бандери

В Луцьку 2012 рік оголосили роком заступника Бандери
Депутати Луцької міської ради під час сесії 25 січня прийняли рішення оголосити 2012 рік в місті Луцьку роком визначного діяча Організації Українських націоналістів Ярослава Стецька.

Пропозицію вніс голова фракції ВО "Свобода" Святослав Боруцький. Він заявив, що Стецько зробив вагомий внесок в історію українського державотворення.

«Важко переоцінити особистий внесок Ярослава Стецька в національно-визвольну боротьбу і його внесок в подальше творення української державності. Це буде сприяння патріотичному вихованню молоді», - заявив Боруцький.

Депутат Андрій Калахан пояснив, чому є сенс оголошувати рік Стецька саме в Луцьку. «Ярослав Стецько став прем"єром Українського Державного Правління в 1941 році. Коли у Львові прийняли Акт проголошення Української Держави, він був підтриманий в тому числі в місті Луцьку», - зазначив Калахан.

Депутат від Партії регіонів Тетяна Деменьтьєва виступила проти прийняття рішення. «Я би дала спокій душам тих, хто вже помер. Краще б молодь спрямовувала свої ресурси на те, щоб стати фахівцем у своїй галузі. Якщо ми - українці, то наше завдання - не переносити ідеологічні розбіжності минулих поколінь на сьогодення.

Зрештою депутати проголосували за те, аби оголосити 2012 рік у Луцьку роком Ярослава Стецька.

Цікаво, що як написав у Facebook журналіст Андрій Лучик, в якості жарту-протесту проти такого рішення депутат Анатолій Бірюков пропонував зробити 1 квітня 2012 року в місті Луцьку Днем депутата Бірюкова.

Довідка

Ярослав Стецько (1912-1986) — активний діяч ОУН. З 1941 р. — перший заступник провідника ОУН-Б Степана Бандери. У 1942—1944 рр. перебував у німецькому концтаборі. Після звільнення керував антибільшовицьким блоком народів, був головою Проводу ОУН-Б. Помер у Мюнхені.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нам від того ні жарко, ні холодно, так само як і Ярославу Стецьку. Даремна трата часу...
Відповісти
Останні новини
В Луцьку 2012 рік оголосили роком заступника Бандери
25 січень, 2012, 12:36