Чому не варто використовувати пошкоджений зарядний кабель для смартфону?*

Чому не варто використовувати пошкоджений зарядний кабель для смартфону?*
Ви помічаєте, що смартфон почав заряджатися гірше, ніж зазвичай? Уважно огляньте USB кабель. Можливо, проблема викликана його пошкодженням. Аксесуар все ще працює, але використовувати його вже стає небезпечно. Краще просто зайти на сайт https://armored.com.ua і підібрати новий якісний виріб. Використання кабелів з пошкодженою ізоляцією не рекомендоване з кількох причин.

Пошкодження смартфону

Зношені кабелі не дають електричному струму правильно протікати через металеві жили. Через це можуть виникати різкі перепади напруги, які пошкоджують чутливі електронні компоненти смартфону. Замінити несправний кабель набагато дешевше, ніж ремонтувати чи купувати новий гаджет.

Пошкодження майна

Перепади напруги, спричинені потертим або пошкодженим зарядним кабелем, можуть призвести до перегрівання пристрою. Це величезний ризик для вашого будинку, особливо якщо ви залишите смартфон для заряджання без нагляду. Є інформація про випадки, коли пожежа в будинку була викликана саме проблемним кабелем.

Ураження електричним струмом


Дріт, який залишився відкритим через пошкодження ізоляції, представляє серйозну небезпеку. Електричний струм може уразити людей чи домашніх тварин. Зарядний пристрій знижує напругу, але небезпека від цього не зникає. У кращому випадку ви відчуєте посіпування чи отримаєте незначний опік.

Думайте не лише про себе, а й про оточуючих. Малі діти допитливі й люблять вивчати нові предмети. Вони можуть не знати, що електричний кабель краще не чіпати.

Небезпека для життя

Це може звучати надто радикально, але пошкоджений зарядний кабель потенційно може призвести навіть до смерті людини. Найбільшу небезпеку становить займання. Відомі подібні випадки, в результаті яких гинули люди. Ураження електричним струмом також є смертельно небезпечним. Ваше життя коштує більше, ніж новий аксесуар для смартфону.

Чому пошкоджується кабель?

Є три основні причини псування зарядного кабелю:

• Надмірне навантаження, коли кабель заломлюється під різким кутом чи розтягується.
• Різке висмикування штекеру з роз’єму на корпусі смартфону.
• Низька якість аксесуару. Бажано купувати оригінальні кабелі від відомих виробників. Вони є дорожчими, але довговічнішими і надійнішими у порівнянні з підробками.

Поводьтеся з зарядним кабелем обережно, і тоді він прослужить вам довше. Якщо ж аксесуар все ж пошкодився, але на даний момент немає можливості придбати новий, щільно замотайте пошкоджені місця ізоляційною стрічкою. Однак це лише тимчасове рішення. І не лишайте смартфон, який заряджається, без нагляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому не варто використовувати пошкоджений зарядний кабель для смартфону?*
27 березень, 2017, 16:13