Перед трагедією бродив вулицями неадекватним: історія волинянина, який у важкому стані в Німеччині

Перед трагедією бродив вулицями неадекватним: історія волинянина, який у важкому стані в Німеччині
Волинянину Василю Соколу з села Звірів, який перебуває на лікуванні в Німеччині, збирають кошти на транспортування до України.

Про це Інформаційному агентству ВолиньPost повідомили родичі хлопця.

Мама Васі Ірина Сокол від отриманого шоку та розчарування довгий час не могла розповісти, що трапилося і за яких умов Вася опинився в Дюссельдорфі (Німеччина), перебуваючи при цьому на роботі в Польщі.

За словами родичів, Василь офіційно працював за контрактом в Польщі, робота полягала у встановленні сонячних батарей. Однак роботодавець відправив його та ще кількох працівників у відрядження до Німеччини.

Василь проживав разом ще з одним заробітчанином. 7 березня вранці він вийшов з дому до магазину та не повернувся.

"Про те, що Васі немає, його сестра Яна Сокол дізналася 9 березня через телефонний дзвінок від заробітчанина, який проживав разом з Василем. Мама Ірина Сокол залишила роботу в Польщі та сестра Яна, яка працює в Данії, відправились до Німеччини з метою пошуків Василя".

Звернувшись до поліції, родичі дізналися, що Василь був у відділку. І оскільки він не володіє мовою, то і не зміг пояснити, що йому потрібно, або ж просто попросити допомоги. Враховуючи те, що він мав при собі всі документи та легально перебував на території Німеччини, поліція його просто відпустила.

"...Знайшовся Василь в неділю приблизно о другій годині дня на вокзалі у м. Дюссельдорф (це 200 км від того місця де він у Німеччині проживав). Як пояснили, він був у шоковому стані, не дозволяв родичам навіть наблизитися до себе (що стало причиною такого стану Васі і чому він не зміг знайти дорогу до місця свого проживання, ми не знаємо. Тому довелося просити допомоги у поліції, щоб відвезти його до найближчої лікарні. Вже в лікарні Васі запропонували відвідати ванну кімнату, туди він пішов сам без супроводу" - йдеться у повідомленні.

Рідні кажуть, що під час перебування у ванній кімнаті в нього зупинилося серце і він впав з висоти власного зросту. Далі була кома, хлопець перебував на апараті штучного дихання. Перші 3 дні лікарі не давали ніякої надії на покращення його стану.

Нагадаємо, що Василь перебуває у клініці з 10 березня.

На сьогодні стан Василя значно покращився, навіть німецькі лікарі дивуються такому покращенню, говорять, що це справжнє диво.

Хлопець досі не розуміє, що знаходиться в Німеччині у лікарні та постійно перепитує у рідних, що з ним сталося.

Василь має проблеми з пам'яттю, сам пробує їсти, тримати різні предмети в руках, але ще дуже слабкий. Йому потрібна буде довготривала реабілітація та догляд після повернення в Україну.

Реквізити для допомоги:

5168755113208512 Гудзь Валентина Сергіївна
тел 0636241217



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це все гриби
Відповісти
Останні новини
Перед трагедією бродив вулицями неадекватним: історія волинянина, який у важкому стані в Німеччині
27 березень, 2019, 17:56