У Польщі українця засудили до 15 років тюрми за вбивство

У Польщі  українця засудили до 15 років тюрми  за вбивство
Суд у польському місті Познань засудив українця до 15 років позбавлення волі за вбивство сокирою чоловіка в ігровому залі.

Про це повідомляє Польське радіо.

До 15 років позбавлення волі засудив у середу, 27 березня, суд у Познані 23-річного громадянина України, який у січні минулого року вбив сокирою чоловіка в ігровому залі у місті Любонь у Великопольському воєводстві. Такого покарання просили як адвокат підсудного, так і прокурор та субсидіарний обвинувачувач.

Окружний суд у Познані також постановив виплатити дружині вбитого чоловіка 150 тис. злотих (35 тис. євро) відшкодування.

Вбивство у місті Любонь неподалік Познаня сталося 28 січня минулого року. Того дня місцеву поліцію повідомили про підпал у залі ігрових автоматів. Поліція, яка прибула на місце, виявила у спаленому приміщенні тіло чоловіка із помітними пораненнями. Під час розтину останків було з’ясовано, що чоловік загинув унаслідок удару сокирою по голові та у грудну клітку.

У вбивстві прокуратура обвинуватила 23-річного громадянина України. Чоловік зізнався у скоєнні злочину вже під час слідства. За цей злочин передбачене покарання від 8 до 25 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення. Затриманого обвинуватили теж у зберіганні наркотиків та спричиненні пожежі в ігровому залі.

У середу, 27 березня, у познанському окружному суді почався процес у цій справі. Громадянин України визнав свою вину та вибачився перед родиною померлого.

«Я не знаю, як це сталося, я не можу цього пояснити. Мені дуже жаль і дуже прикро, що так є. Я хотів би це виправити, повернути час. Мені дуже жаль, що я змарнував своє життя, а передусім, що забрав життя в іншої людини. Я прошу родину вбитого простити мені. Мені соромно перед моїми батьками, що я приніс їм такий сором. Я не можу це пояснити до сьогодні. Я молюся і прошу Бога пробачення. Ця людина нічого поганого не зробила. Я перебував під впливом наркотичних засобів, втратив самовладання», - сказав підсудний.

На запитання прокурора про мотив злочину, чоловік відповів: «Я вже рік думаю про це, і не можуть навіть собі відповісти на це запитання. Ця людина нічого поганого не зробила».

23-річний українець сказав, що приїхав до Польщі в 2015 році. «Я приїхав, бо хотів утекти від війська, в Україні триває війна. Я хотів теж заробити, в Україні низькі зарплати, я мав візу на півроку (…) У Познані я дізнався, що оскільки мої бабуся і дідусь були поляками, то я можу просити дозволу на постійне перебування (…) чекаючи на розгляд мого оскарження, я мусив змінити роботу, знайшов іншу – вже нелегально, бо не хотів повертатися в Україну», - розповів він.

Судовий процес у цій справі обмежили до пояснень обвинуваченого, який визнав свою вину, а також розкриття без зачитування свідчень свідків і доказів.

Оголошуючи вирок, суддя, серед іншого, підкреслив, що обвинувачений від самого початку висловлював каяття; вибачився за свою поведінку і не приховував жодних обставин справи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.