Чому з турбокомпресора витікає мастило?*

Чому з турбокомпресора витікає мастило?*
Втрата мастила – одна з найпоширеніших проблем автомобільного турбокомпресора. Вона може бути викликана різними причинами, які описані в цій статті. Якщо було виявлено протікання мастила, потрібно не відкладати діагностик та ремонт турбіни. Використання несправного нагнітача призводить до втрати потужності транспортного засобу, а також до збільшення витрат палива. Вибрати майстерню для ремонту ви можете тут - https://birud.com/city/otzivi-kiev/.

Основні причини видування мастила турбіною


Вихід лубриканта з компресора може бути викликаний такими проблемами:
• Діаметр зливного патрубка надто малий. Це призводить до того, що відпрацьоване мастило просто не встигає відводитися і накопичується в картриджі. Коли ви заливаєте нове мастило, а старе при цьому лишається в турбіні, його тиск підвищується і воно проходить через ущільнювачі.
• Заблокована вентиляція картера. Це викликає підвищення тиску в картриджі, через що мастило не може злитися з компресора належним чином.
• Мастило знаходиться на більш високому рівні, ніж турбіна та ущільнювачі. Низький тиск мастила призводить до того, що турбіна зношується зсередини. Якщо ж тиск високий, у більшості випадків це не призводить до проблем (хіба що надлишки не відводяться через зливний патрубок вчасно).
• Різке вимкнення двигуна. Після їзди з увімкненим турбокомпресором потрібно дати двигунові попрацювати на холостому ходу протягом 1-2 хвилин. Це необхідно для відведення тепла від внутрішніх частин компресора. Якщо ви цього не зробите, масло не циркулюватиме і не змащуватиме рухомі деталі. Але якщо двигун довго працює на холостому ходу, можливе значне пониження рівня лубриканта. Тому через 1-2 хвилини повністю вимкніть його.
• Забруднення мастила. У нього може потрапляти пил, пісок та інші сторонні матеріали. Часто через це потрібне ретельне промивання двигуна. Коли бруд потрапляє в турбокомпресор, тверді часточки пошкоджують ущільнювачі та металеві деталі. З’являються тріщини, через які витікає мастило.
• Неправильна щільність мастила. Якщо воно занадто легке, турбіна буде видувати його. При виборі лубрикантів потрібно враховувати рекомендації виробника транспортного засобу.
Якщо з компресора витікає мастило, рухомі деталі починають пришвидшено стиратися. Ігноруючи цю проблему, ви робите її більш серйозною та дорожчою у вирішенні. Тож не гайте часу – вирушайте до сервісного центру просто зараз. Їздити на справному автомобілі набагато економніше і безпечніше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому з турбокомпресора витікає мастило?*
01 квітень, 2017, 18:05