Предстоятель УПЦ благословив «Волинський благовіст». ФОТО

Предстоятель УПЦ благословив «Волинський благовіст». ФОТО
Проведення IV Всеукраїнського фестивалю духовної пісні «Волинський благовіст» благословив Митрополит Київський і всієї України Володимир.

Зустріч голови Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука та Блаженнішого відбулася 10 квітня у резиденції Митрополита у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі, ‒ повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

Під час зустрічі також був присутній секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Митрополит Володимир благословив проведення у Волинській єпархії в рамках святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі IV Всеукраїнського фестивалю духовної пісні «Волинський благовіст», який відбудеться 2 червня.

Мета фестивалю – збір коштів для обездолених дітей Волині. Фестиваль відбувається стараннями митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та організовується координаційною радою Волинської єпархії.

Захід проходитиме на стадіоні «Авангард» Луцька за участю зірок української естради. Слід зауважити, що минулого року зібрали 260 тисяч гривень, за які було придбали побутову техніку кризовим сім’ям. Протягом року допомогу отримали понад 100 сімей.

Предстоятель долучився до цього благодійного заходу не тільки благословенням, але й передав власні кошти для дітей-сиріт.

Представник Волинської єпархії розповів про плани святкування 1025-ї річниці Хрещення Русі на Волині, зокрема, проведення хресних ходів, молодіжних фестивалів, благодійних та просвітницьких акцій. З нагоди цього ювілею та 20-ї річниці перебування Почаївської ікони Божої Матері на Волині Блаженніший Владика благословив проведення в єпархії Хресного ходу з Почаївською іконою.

До дня Пасхи Архіпастир благословив презентувати в інформагентстві УНІАН факсимільне видання Луцького Псалтиря ХІV ст., яке нещодавно побачило світ. Псалтир було віднайдено у Флорентійській бібліотеці луцькими священиками.

Наостанок отець Валентин передав молитовне вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та запевнив, що священнослужителі Волинської землі по-батьківськи люблять свого Предстоятеля та моляться за нього.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
алілуя
Відповісти
ти дійсно такий?чи прикидаєшся?
Відповісти
презираю лицемірів
Відповісти
ти спочатку вибери мову на якій будеш писати а пізніше"презирай"!
Відповісти
не говори мені що робити і я не скажу тобі куди піти
Відповісти
добре хоть фрази інших пишеш без помилок!:)))
Відповісти
Останні новини
Предстоятель УПЦ благословив «Волинський благовіст». ФОТО
11 квітень, 2013, 11:54