На Волині молодь проти легалізації медичної марихуани. ВІДЕО

На Волині молодь проти легалізації медичної марихуани. ВІДЕО
Молодь Володимира-Волинського відзняла відеоролик, у якому виступила проти легалізації медичного канабісу в Україні і звернулась до влади із закликом зупинити усі механізми цього процесу у державі.

Ініціатором ідеї є депутат міської ради Максим Климюк, котрий донедавна очолював молодіжну раду при міськвиконкомі, і завжди підтримував і продовжує підтримувати талановиту та активну молодь. Повідомляє Володимир Медіа.

Як розповіла одна з її претендеток та водночас учасниця відео Іринка Гонтарук, мотивацією зняти такий ролик стала інформація про те, що в Україні хочуть легалізувати медичну марихуану.

"Нас така новина не потішила, більше того, обурила. Тому вирішили висловити свою точку зору і заявити, що ми проти! Усім відомо, що від наркотиків гинуть тисячі людей щохвилини, тому легалізувати їх було б великою помилкою української влади. Із самого початку така ідея з‘явилася в Максима Климюка. Я, без жодних вагань погодилася. Шукати однодумців довго не довелось. Студенти агротехнічного коледжу одразу підтримали і зголосилися стати учасниками цього ролика. Я щиро сподіваюся, що наші старання не будуть даремними, люди почують, задумаються та підтримають нас", - каже дівчина.

30 січня 2019 року на сайті Верховної Ради була зареєстрована петиція з вимогою законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до медичного каннабісу. До 12 березня її підписали 25 054 чоловік. Раніше виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун виступила за легалізацію в нашій країні медичного канабісу.

Петиція вимагає законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до препаратів з канабісом при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту і ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гетінгтона, герпесу, виразок, втрати ваги під час СНІДу, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу і багатьох інших важких хвороб.

Медичними вважаються ті сорти марихуани, в яких високим є вміст каннабідола (КБД), а не тетрагидроканнабинола (ТГК). КБД не є психоактивна речовина тому при її вживанні не плутаються думки й не погіршується пам’ять. При цьому КБД підвищує продуктивність, знімає тривогу та полегшує біль.

ТГК – речовина психоактивна, саме від неї з’являється ейфорійний ефект при вживанні, окрім того, вона провокує сухість у роті, з’являються проблеми звиникає пам’яттю, відчуття голоду, сонливість.

Віце-прем’єр міністр України Павло Розенко зазначив, що питання легалізації канабісу в Україні потрібно винести на загальне обговорення за участю правоохоронних органів, і тільки потім приймати рішення.

Він вважає, у його обговоренні повинні брати участь виключно спеціалісти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Від травки ше ніхто не помер)
Відповісти
Ідіоти.
Відповісти
Молодь Волині за самогонку і бамбулятори
Відповісти
краще заборонити тупим вівцям висловлюватись від імені всієї молоді...Розумна молодь - розумна нація...
Відповісти
Дуракі!Від маріхуанни ніхто не помирав!Подивіться документальні відео на цю тему!
Відповісти
ви розрізняєте поняття - в медичних цілях і для "приколу", чи ви там вже зовсім з глузду з'їхали???? Ви про тяжко хворих людей подумайте, які помирають в страшних муках, з пекельними болями. Вам аби покричати, заявити про себе, вискочки нещасні. Позакривайте роти і моліться, щоб вам ніколи не прийцшлося просити знеболення для рідних людей, бо тоді ви ще не так кричати будете
Відповісти
жаль, що я живу з цими дибілами в одній країні.
Відповісти
Дивно, що з такою молодю України ще не вінець Світу. В Канаді легалізували не тільки мед-каннабіс, але й звичайний. І нічого - все добре, а у нас все через сраку. Краще вадяри їм в горляку позаливати їм і в польшу сігі перевезти. Бидло, яке заслуговує те, що має.
Відповісти
Супруняку на... Аляску! Санітарка смерть нєхіло косить аборигенів. Іншого логічного пояснення її існування не існує
Відповісти
Додики дискотечные, как можно говорить за всю молодёж? Кучка недоразвитых детей, вы сначала узнайте что такое понятие "Наркотики", а потом уже рассказывайте на видео.
Відповісти
Я щиро вибачаюсь за своїх співвітчизників,мені соромно,що такі неделкі люди живуть та користуються благами суспільства разом зімною,таку тупу молодь треба вивозити на Сибір
Відповісти
поки такі дурні як Максим Климюк будуть при владі, то нічого доброго можна не чекати.
а з такою молоддю нам тим більше нічого не світить
Відповісти
Від марихуанни ще не помирали люди. Легалізовують каннабіс а не героїн.
Відповісти
Деграданты с совковым мышлением!
Відповісти
Ці студенти придурки. І нехай вони не знають тих мук, які переносять хворі люди і вкрай потребують марихуану у медичних цілях. А ці студенти, це зграя тупих баранів
Відповісти
Тупа сіра маса. Особисто знаю людину якій лікарі не давали жодних шансів вижити, через рак. А привезена нелегально з Голландії олійка марихуани поставила на ноги. І вже кілька років живе без проблем.
Відповісти
Когда собрали на экскурсию на перврм курсе
Відповісти
Ви дітлахи здається не до того лізете, до чого тут наркотики? Яка молодь? Ваша група з вашого ПТУ це не вся молодь! Це-поперше.
По-друге, не вам вирішувати чи страждати людям з хворобами та патологіями від болі, чи полегшити цю біль!
Питицію схвалило 25 тисяч людей за половину усього виданого терміну. Які ще питання? Я не зрозумію людей котрі будуть підтримувати цих дітлахів. Смішно просто, коли отакі «птушники» будуть говорити чи потрібно легалізувати канабіноїдні речовини в державі чи ні.
Відповісти
Люди, їм заплатили гроші, це пропаганда тих хто має тіньовий дохід від трави нехочуть її легалізації найбільше
Відповісти
ось це і є електорат ваЗЕліна, не важливо, що в медичних цілях, важливо по приколу зібратись і пернути в бочку - ууууу...(і ручками махаємо).
Відповісти
До...би :))))
Відповісти
Додікси, від марихуани 0 смертей в рік, а порахуйте скільки від алкоголю... Я тільки за легалізацію. ПОВНУ! Той самий "косяк" з марихуани буде кориснішим ніж смердюча "синька"...
Відповісти
Капець ви тупі - ви ще за відміну використання морфію та інших наркотичних речовин у медицині виступіть. =/ Ввімкніть мізки хоч раз у житті.
Відповісти
А ще люди помирають від ожиріння,зокрема Волинська область.
Формую петицію про заборону торгілі продуктами і закриття всіх закладів харчування на Волині. Вирішимо проблему разом!
Відповісти