Прокуратура підозрює начальника райвідділу освіти

Прокуратура підозрює начальника райвідділу освіти
Обласний прокурор Андрій Парака порушив кримінальну справу проти начальника Луцького районного відділу освіти, депутата райради Миколи Тарасенка за фактом службової недбалості, що спричинили тяжкі наслідки.

Про це інформує прес-служба обласної прокуратури.

Як розповіли в прокуратурі, посадовець несумлінно виконував свої службові обов’язки. А відтак допустив службову недбалість, в результаті чого протягом 2008-2010 років заподіяно збитки на 117 614 гривень.

Згідно з відповідним розпорядженням голови райдержадміністрації, начальник відділу освіти є головою постійно діючого тендерного комітету, який організовує та проводить всі процедури щодо закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти, а також є відповідальним за виконання завдань, які покладені на тендерний комітет.

Але, як засвідчують зібрані матеріали кримінальної справи, самоусунувся від покладених на нього обов’язків і делегував власні відповідальні повноваження директорам шкіл і навчальних закладів, які, фактично, не є розпорядниками бюджетних коштів.

Керівники навчальних закладів цього району організовували харчування школярів та на свій розсуд укладали договори з постачальниками, хоч не були включені до «Мережі установ та організацій, які отримують кошти з місцевого бюджету».

Начальник відділу освіти Тарасенко, неналежно виконуючи свої службові обов’язки та нехтуючи суспільними інтересами, порушив Бюджетний кодекс України, Закон України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» та інші важливі нормативні документи.

Із 2008 по 2010 рік відділом освіти цього району не проводилися необхідні тендерні процедури з закупівлі продуктів харчування для шкіл району. Яловичина та свинина, вершкове масло та інші продукти купувалися для освітніх закладів за цінами, які були вищими від середньо-ринкових.

Зокрема, як зазначено в розпорядженні голови облдержадміністрації від 23 січня «Про результати контрольних заходів, проведених у сфері державних закупівель упродовж 2011 року», відпуск продуктів харчування для загальноосвітніх шкіл району проводився ТзОВ АВТФ «Старк» з торговельною надбавкою від 19 до 80 відсотків, а відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 21 вересня 2007 року «Про заходи щодо стабілізації цін на основні продовольчі товари» (зі змінами та доповненнями) надбавка не повинна перевищувати 15 відсотків.

Згідно з відповідними висновками судово-економічної експертизи, такі перевитрати бюджетних коштів помножені на службову недбалість посадовця-освітянина, спричинили збитки державному бюджету на немалу суму – 117 613, 89 гривні.

Досудове слідство за цією кримінальною справою проводить прокуратура Луцького району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічого, воно йому ще боком вилізе. Як можна красти гроші і спати спокійно? Просто жах...
Відповісти
І нічого не вилізе. відмажуть. ще не таких відмазували.
Відповісти
я думаю що напише заяву на звільнення.
Відповісти
Останні новини
Прокуратура підозрює начальника райвідділу освіти
25 січень, 2012, 14:09