Віце-мер не проти житлово-торговельного комплексу в Старому місті

Віце-мер не проти житлово-торговельного комплексу в Старому місті
За твердженням першого заступника луцького міського голови Святослава Кравчука, у Старому місті треба розвивати інфраструктуру: сквери, кафе, дороги, освітлення.

Про це він розповів в інтервʼю газеті Відомості.UA.

Так, Кравчук переконаний, що в нинішньому вигляді Старе місто ‒ абсолютно непривабливе для туристів.

«Скажіть, а чим Старе місто у його нинішньому вигляді може вабити лучан і туристів? У костел зайшли, в замок Любарта… В «Корону Вітовта» не кожен може зайти. Історико-культурний заповідник має жити», ‒ зазначив він.

За словами посадовця, на вулиці Братковського, в приміщенні бібліотеки, за пропозицією управління освіти, хочуть зробити молодіжний центр. На думку віце-мера, у Старому місті потрібно розвивати інфраструктуру, залучаючи при цьому бізнес.

«Біля старої аптеки недавно відкрилася піцерія. Коли її будували, теж було обурення, а зараз тут відпочивають після екскурсій, прогулянок. У Старому місті треба розвивати інфраструктуру — сквери, кафе, дороги, освітлення. А хто це може зробити? Приватний бізнес», ‒ стверджує Кравчук.

Разом зі тим, заступник голови проти приватного будівництва у заповіднику. Проте «магазинчик чи кафе», на думку Кравчука, Старому місту не завадять.

«Я категорично проти, щоб там будували приватні особняки. На Кафедральній, 13 зведуть житлово-торговельний комплекс. Що поганого у тому, що на першому поверсі буде магазинчик чи кафе? Єдине, що своїм виглядом будівля повинна відповідати цій частині Луцька», ‒ розповів він.

«А те, що під будівництвом знайшли історично цінні підземелля, — це теж добре. У Жешуві спеціально збудували підвали під старою частиною міста. Це додаткова «приманка» для туристів. Я не знаю, чи це вже пропрацьовано на Кафедральній, 13, але, думаю, у забудовника немає іншого виходу», ‒ продовжив він.

Не оминув увагою заступник луцького мера і Центральний ринок. Зазначив, що його під стінами замку бути не повинно.

«Він уже не є таким актуальним, як 10 років тому. Ми вже маємо напрацювання щодо його перенесення. Звісно, це викличе конфронтацію та невдоволення, та ми робитимемо це поступово. Думаю, за п’ять-десять років Старе місто звільниться від базару», ‒ зазначив посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це повний брєд! старе місто повинно приваблювати старим, а не новим. поки ще щось збереглося - його треба виставити напоказ, а не будувати нові кафе, знищуючи підземелля 16 століття.

до речі, коли будували піцерію, якою хвалиться недорікуватий кравчук, знищили дерев'яне мощення 15 століття і кут невідомої мурованої споруди на глибині десь 3 метри. все зафіксовано фотографічно.
Відповісти
Піцерію відкрили, без згоди самих сусідів які живуть поряд з піцерією, тобто це означає ми будуємо й відкриваємо заклади розважальні й чхали ми на людей !!! це брехня зі слів екс-мера що зараз всі таки задоволені піцерією, нехай не бреше..нею хіба що власники задоволені й мер...екс-мер !!
Відповісти
Вже не першому "танцору" заважає Старий ринок. Вдале розташування, зупинка транспорту, зручне місце де можна щось прикупити навіть за обідню перерву. Здавалось би, що ще потрібно. Ні подавай їм "кафе", "мистецькі крамниці", "співоче поле". Давайте, панове, поклавши руку на серце, згадаємо коли самі в цім крамниці востаннє заходили і що купили. І ці нові, що мрієте збудувати закінчать життя "пивними генделиками" та гральними автоматами, якими ви і без того заполонили місто. А кому потрібне "Співоче поле" нехай йде в Центральний парк там уже одне є. Тільки бажаючих співати поки нема. Я думаю, що найближчим часом навряд чи й знайдуться. На рахунок туристів то їх на грядку поки що б назбирати не то, що ціле поле. Краще постате їм кілька туалетів, щоб не бігали бідолахи по-нужді за "вежу". А якщо у Романюка тз Кравчуком чешуться руки, то їх є де почесати у комунальній сфері запущеній "до нельзя". Від "генделиків-магазинів" в очах рябить. Скажіть, в цьому місті є архітектор? І хто ним керує? То не перетворюйте його на райцентр в якому тільки й п’ють пиво в перерві між походами по "мистецьких крамницях". А хто кришує супермаркети – той і бореться з ринком. І робить це руками міської влади, ще й прикривається культурою. Якби дбали про людей, то думали б над європейським облаштуванням ринку а не над його ліквідацією. Поряд запущений парк. Посадіть хоча б тополі на місці тих, що вирізали, (як це при "поляках" робилося) бо ще за якийсь час матимете "Центральне болото" тож ринок і сам в ньому потоне.
Не знаю, що буде з ринком за п’ять-десять років, але горе-керівники. які за роки свого правління не облаштувати хоча б однієї громадської вбиральні (ліквідувавши ті, що були раніше) навряд чи втримаються.
Відповісти
Зло, але вiрно.
Відповісти
Старе місто вабить туристів старими будівлями, тою архітектурою яка була сто чи більше років назад, так давайте реконстроювати старе місто а не робити з нього бізнес центр, є центр міста то нехай там будуть торгівельні заклади а не в старому місті...але ж ні у нас же все робится за допомогою відкатів, відкатять меру міста бізнесмени то буде те що як ніби вони вважають там потрібне ! уже пан ШИба там нахазяйнувався що віддав під забудову Курчаку територію біля музею Лесі україни !! а зараз з Григоренком рвутся очолити якусь там організацію щоб й далі деребанити старе місто !!! й на рохунок, цікаво хто робить проекти будинків? точно люди які не вивчили історії старого міста й які не мають смаку дизайнерського ! тому якщо їм так хочется відновити старе місто й забудувати кафешками я можу показати фото тих же будинків які були при польщі а потім їх зносили ! банда ...Шибу, й тих остальних козлів не допускати до старого міста!!
Відповісти
Цікаво с-ки йому ща це забашляють в кишеню???
Так,що в Швейцарію втікатиме навіки вічні з родиною?
ТАКОГО НЕ БУДЕ В МІСТІ ЛУЦЬК, ШВИДГЕ ВИ ВСІ З ПОСАД ЗВІЛЬНИТИСЬ-НІЖ МИ ВАМ ТАКЕ ДАМО ЗРОБИТИ, РОЗМРІЯВСЯ КРАВЧУК ТИ БАЧИШ...,НА ПАРУ З РОМАНЮКОМ!
В ТОГО буратіно вже є,а в того ше нічого нема? Й НЕ БУДЕ! ДОСИТЬ НАС ДУРИТИ!
ЯКЩО НЕ КОЖЕН В КОРОНУ ВІТОВТА МОЖЕ ЗАЙТИ-ЗНАЧИТЬ ВАМ ТАМ ТЕЖ НЕ МІСЦЕ ВІДПОЧИВАТИ!!!
ТЕЖ МЕНІ АРГУМЕНТИ, В САДОЧКУ ТАКЕ РОЗКАЗУЙ...
ЗАБУДЬТЕ ЗА РИНОК ТА СТАРЕ МІСТО-ЦЕ ІСТОРИЧНА ЧАСТИНА ЛУЦТКА, 2 ЧИ 3 НАМ НЕ ТРЕБА 33-го тат 40-го!!!
Відповісти
Саме Кравчук всі ці роки на пару з Кривицьким і Рабаном грабували заповдіник і відмивали там кошти бюджету через свою фірму ВАТ "Вишків", саме цей хабарник і досі отримує відкати від будівництва і облаштування навчальних закладів і медустанов. Романюкова команда повні нездари. Вибори кінчились, спонсори грошей не дають, ось і чекають де в свою кишеню заробити. Гнати потрібно їх з Луцька!!! Старе місто, це наше історичне коріння, це наш спадок, нас лучан, а не зайд з колгоспним мисленням. Це не гетто для генделиків і борделів, про які мріють наші чиновники. Їм головне щоб молодь спивалась і голосувала за них. А як же культура? Пивниці, це не культура, крамниці, це не культура!!! АУУУ Кравчук!!!
Відповісти
Те, чим вони годують народ в супермаркетах, навіть щурі відмовляються їсти. Ви думаєте чого вони так вз’їлися на ринок?
Заважає їм виконувати план: СУПЕРМАРКЕТ – АПТЕКА – ГАРАЗДЖА!!!
Відповісти
Щоб інвестувати в «магазинчик чи кафе» в Старому місті, в малонаселеному мікрорайоні - треба бути, мабуть, не сповна розуму. Будь-який інвестор прагне свої гроші повернути якнайшвидше.
Не варто розраховувати, що на місці Старого ринку хтось зведе шедеври архітектури, подібні старовинним існуючим - під ринком знаходиться болото, хтось захоче розпочати капітальне будівництво на палях? У крайньому випадку, там з"являться хатини, подібні будівлям навпроти Сіті-парку (правобережна Сапалаївка). Чи сам Старий ринок перетвориться на комплекс недорогих споруд а-ля Сіті-парк.
Відповісти
Останні новини
Віце-мер не проти житлово-торговельного комплексу в Старому місті
11 квітень, 2013, 12:47