У Луцьку – черговий медичний «хай-тек»

У Луцьку – черговий медичний «хай-тек»
У Луцьку створять навчальний симуляційний центр з імітування пологів, де лікарі тренуватимуться на найсучаснішому обладнанні.

Про це 11 квітня розповів начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

За словами медика, між Україною та Швейцарією реалізовується проект «Здоров’я матері та дитини», в рамках якого вже витратили майже 4 мільйони гривень на закупівлю медичного обладнання для області.

Під час цієї співпраці в Луцьку з 1 червня має запрацювати симуляційний пологовий центр, де медики зможуть моделювати різні складні випадки і тренуватися для їхньої ліквідації.

«Це муляж, який повністю імітує пологи, на якому можна робити операції, ін’єкції, всі медичні процедури. Він підключений до комп’ютера. Такого рівня симуляційні центри має не кожна країна Європи. Це надсучасне обладнання, яке повністю імітує людський організм. Зараз наші фахівці навчаються в Португалії, щоб цей центр повноцінно запрацював», - зазначив Ващенюк.

Нагадаємо, нещодавно в Луцьку встановили ангеограф для центру кардіоваскулярної патології і тромболізису міської клінічної лікарні та магнітоядерний томограф для обласної лікарні, які разом вартують 35 мільйонів.

Крім того, планують встановити лінійний прискорювач для точкового лікування раку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку – черговий медичний «хай-тек»
11 квітень, 2013, 16:32