Луцького військового комісара судять за керування авто «під градусом»

Луцького військового комісара судять за керування авто «під градусом»
Відбулося перше судове засідання з розгляду адміністративного правопорушення, вчиненого військовим комісаром Луцького військкомату Василем Худиком.

Про це повідомляє Громадське Волині.

На Василя Худика склали протокол за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та поставнову за перетин подвійної суцільної смуги.

Розглядає дане правопорушення суддя Луцького міськрайонного суду Світлана Крупінська. Остання не зачитувала обставин справи, описаних у протоколі про правопорушення, а одразу надала слово для пояснень правопорушнику. До слова, Василь Худик своєї вини не визнав.

Як пояснив порушник, 6 березня, близько 23 годині ночі він повертався із торгового гіпермаркету «Епіцентр» з дружиною Марією Худик на авто. За кермом була жінка. Вона здійснила поворот напроти житлового будинку на проспекті Відродження у місті Луцьку, де мешкає сім’я Худиків і припаркувалася на стоянці будинку. Коли вона зупинилася, то сказала своєму чоловіку, що в авто є якісь несправності і вона не розуміє які. Тож, Худик вирішив сісти за кермо замість дружини і перевірити авто.

Після цього, зі слів Худика, під’їхали патрульні поліцейські і звинуватили його в тому, що він перетнув подвійну суцільну смугу на авто та був у п’яному вигляді за кермом.

Худик пояснив, що дорожня розмітка на проспекті Відродження, де був здійснений маневр, не була видима. Мовляв, комунальники там малювали розвітку, а потім перемалювали і поворот згідно правил дорожнього руху був можливий.

Поліцейські затримали підсудного і вже у Луцькому відділі поліції складали протокол.

«Перед тим вони мене заставляли, щоб я поїхав у наркодиспансер. Це був такий час, що я був сильно… нервувався, тому що я їм доказував, що то був не я, а їхала дружина. Ну ми спорили буквально хвилин 15-20 біля будинку. Закінчилося все тим, що вони викликали ще одну патрульну поліцію на підмогу і змусили мене направитись в наркодиспансер. Я ще більше, звичайно, рознервувався і відмовився від різного проходження. Працівники патрульної поліції мене доставили, як я вже казав, до відділу поліції, де був складений відповідний протокол».

Як зазначив підсудний, після оформлення матеріалів він через годину після інциденту звернувся у Луцьку районну лікарню, де в нього взяли кров на аналіз. Окрім цього тієї ж ночі він звернувся і у Волинськиій обласний наркологічний диспансер, де у нього також взяли аналіз крові. Згідно довідок, у Василя Худика в крові вмісту алкоголю не було виявлено. Також Худик поїхав і у Луцьку міську клінічну лікарню, де він отримав ще одну довідку. Щоправда, не зовсім зрозуміло про що вона.

«В першій годині ночі я ще звернувся у Луцьку міську лікарню. Тому що мене трусило вже й голова боліла і все інше. Мене обстежили відповідні фахівці чергові. Надали рекомендації, як відійти від цього шоку. Ось також я маю цю довідку», — заявив Худик.

Позиція Управління патрульної поліції у Волинській області щодо інциденту поки невідома.

Після цього суддя Крупінська перенесла судове засідання за невідомих причин на наступний день. Уже 4 квітня, о 14:00 мало відбутися друге засідання по справі Худика. Втім, він не з’явився, і помічниця судді Крупінської повідомила про перенесення засідання. На яку дату — не повідомила. «Слідкуйте за реєстром», — додала вона.

Цікаво також, що у списку справ призначених до розгляду у планах судді не було вказане друге засідання щодо справи Худика. А інформація щодо дати та часу засідання у електронному реєстрі з’явилася одразу після візиту журналістки на друге засідання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і твої нерви будуть мов сталеві линви!
Відповісти
Відрядити на пів року десь під Донецьк або путівку в Крим для зміцнення нервової системи
Відповісти
Бреше.
Відповісти
Знаю такого
Мудак ще той
Відповісти
Жінка сказала, що в авто є якісь несправності. Сів замість жінки перевірити авто. Перевірив. Жінка сказала, що коньяк якийсь несправжній. Змушений був випити, шоб перевірити. А ту подвійну суцільну лінію жінка, коли тормозила, то стерла і погнула . Так шо я не винен - то всьо вона !
Відповісти
якщо тебе сцука трусило після появи поліції.. то коли ти прохододив мед огляд при призначенні на посаду то тебе не трусило???? сцука офіцер.... а сцикун повний!
Відповісти
Ох Худик любит баксики аш пищит за ними.
Відповісти
Та нормальний чел той комісар. А до чого тут Крим, Донецьк? Не пишіть дурниць
Відповісти
А де втатті мова про якісь гроші, бакси? Це вже тут до чого?
Відповісти
Знаючи як наші нові патрульні працюють, не здивуюсь що це банальна заказуха, з метою зробити кіпіш під час призову! Краще б допомагали призовників шукати так як вимагає цього закон (маю на увазі поліцію, але не патрульну)!
Відповісти
Останні новини
Луцького військового комісара судять за керування авто «під градусом»
04 квітень, 2019, 17:43