Обмін радянських прав обійдеться волинянам у понад 200 гривень

Обмін радянських прав обійдеться волинянам у понад 200 гривень
В Україні розпочали міняти водійські посвідчення радянського зразка на нові.

В офіційному повідомленні ДАІ йшлося про те, що заміну прав проводитимуть працівники реєстраційно-екзаменаційних підрозділів із квітня цього року для комфортності й безперебійного отримання цієї послуги будь-яким громадянином, - пишуть Відомості.ua.

Одначе це не зовсім так.

Як повідомила інспектор відділу автомобільно-технічної інспекції та організації реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАІ в області капітан міліції Наталія Ковальчук, на Волинь іще не надійшла вся необхідна для такої процедури спецпродукція.

Найімовірніше, вона з’явиться після 15 квітня, тож уже в кінці місяця водії зможуть звертатись у відділи РЕП, які здійснюють реєстрацію транспортних засобів.

«За підрахунками, на область потрібно приблизно 50 тисяч 640 посвідчень водія.Та проблем із обміном не виникатиме. Щоб поміняти старі права, людина має подати до відділень РЕП такі документи: паспорт, екзаменаційну картку водія або довідку ДАІ про підтвердження факту видачі посвідчення водія, оригінал і копію документів про зміну особистих даних особи, якщо такі є, посвідчення водія, дві кольорові фотокартки розміром 3,5 × 4,5 см, медичну довідку встановленого зразка про придатність до керування транспортним засобом і квитанцію про сплату коштів за бланкову продукцію та послуги Державтоінспекції, — каже фахівець.

А сплатити доведеться 198 гривень плюс вартість медичної довідки. Проте сума може бути й більшою.

«Є випадки, коли людина отримувала посвідчення водія не там, де буде його змінювати. Відповідно, ми не можемо перевірити факт попередньої видачі посвідчення водія на місці або свідоцтва про закінчення закладу за базами даних РЕП ДАІ. Тому змушені будемо направляти запити за місцем видачі такого водійського посвідчення. Адже колись був СРСР і документ могли видавати, наприклад, у Росії чи іншій країні. Поки відповідь не отримали, людині надається тимчасовий талон на право керування. В такому разі послуги ДАІ вже коштуватимуть 234 гривні. Тимчасовий талон діятиме два місяці. Якщо виникне потреба, коли відповідь із якихось причин не надходить, строк дії талона може бути продовжений іще на один місяць, — пояснює посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Обмін радянських прав обійдеться волинянам у понад 200 гривень
12 квітень, 2013, 09:12