Прокурор радить кинутим вкладникам з Луцька звертатися до суду

Прокурор радить кинутим вкладникам з Луцька звертатися  до суду
Прокурор міста Сергій Данілін радить потерпілим вкладникам з будинків на Зацепи звертатися до суду, аби слідчий суддя скасував постанову міліції про відмовну кримінальну справу.

Про це прокурор міста Сергій Данілін повідомив 11 квітня під час брифінгу.

Нагадаємо, що учора, 11 квітня, під стінами Луцької міської ради відбулася зустріч інвесторів недобудованих багатоповерхівок на вулицях Кравчука та Зацепи з представниками влади. Лучани уклали у 2006 році угоди з компанією «Глорія буд плюс» про фінансування зведення житла.

Втім будинки й досі стоять недобудовані. Після зборів під міською радою громадяни відправилися до прокуратури, аби та стала на захист їх прав та покарала керівництво фірми «Глорія був плюс».

Як повідомив Сергій Данілін у прокуратурі міста поки що «знайшли» дві скарги громадян щодо дій керівника «Глорії буд плюс». Скарги, адресовані прокуратурі, скерували на розслідування у Луцький міськвідділом. Слідчі винесли постанову про відмову в порушені кримінальної справи, оскільки складу злочину у діях керівництва «Глорії був плюс» не виявили.

З мотивувальної частини постанови слідує, що відносини між вкладниками і забудовником мають цивільно-правовий характер, а тому мають з’ясовуватися у суді.

Була скарга представника вкладників, тобто кооперативу «Луцький дім» до Президента України та Генерального прокурора. Остання перевірка по цій справі проводилася в грудні 2011 року. На той момент у судах перебували справи щодо законності розірвання контакту між «Глорія був плюс» і управлінням капремонту Луцькради, а рішення про відмову у порушенні кримінальної справи залишилося в силі.

«Ми зараз знайдемо усі відмовні матеріали по даному факту. Втім у зв’язку з тим, що змінилося законодавство у зв’язку з прийняттям нового кримінально-процесуального кодексу в якій оскарження незаконних постанов не існує. Прокурор позбавлений скасовувати незаконні постанови, в тому числі і про відмовні справи», - зазначив Данілін.

Для скасування таких постанов необхідно звернутися до суду. Зі слів прокурора розгляд такого звернення може тривати тиждень. Після цього у прокуратурі обіцяють вивчити ще раз обставини справи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще хай в МММ вкладуть, швидче бабоси відібють
Відповісти
ЄТА точна, Кращє в МММ влаживать деньгі нежели в єті махінациі с жильйом
Відповісти
ммм то сила!! вкладайте туди всі
Відповісти
я вложив і давольний
Відповісти
Останні новини
Прокурор радить кинутим вкладникам з Луцька звертатися до суду
12 квітень, 2013, 09:54