«ПриватБанк» відбирає у волинянина житло

«ПриватБанк» відбирає у волинянина житло
Сім'я Сергія Венгровського з Володимира-Волинського позбулася житла, бо не виконувала умов кредиту, який оформили в «ПриватБанку».

Гроші чоловік позичив у фінустанови в 2007 році, щоб оплатити старшому синові Олександрові навчання в київському інституті, - пише Місто вечірнє.

«Навчання коштувало недешево, із дружиною підрахували усі витрати: сесії, проживання в гуртожитку – і наважилися взяти кредит. Банк погодився надати нам потрібні кошти, але під заставу майна. Мали єдиний статок – тільки квартиру, приватизовану на всіх трьох дітей», - каже Венгровський.

Тож, сім'ї довелося поморочитися з офіційними документам, бо для оформлення кредиту на батька діти мали продати йому свої частки.

Зробивши це, чоловік отримав доларовий кредит під 11 відсотків річних. У серпні 2007 року долар коштував 5 гривень, тому він погодився на таку угоду.

«Я зобов’язався щомісяця сплачувати в банк 200 доларів. Працював на цукровому заводі, мав стабільну хорошу зарплату і кредит повертав регулярно, поки фінансова криза 2009 року відчутно не торкнулася нашої сім’ї. На роботі зачастили простої, зарплатню давали вже не кожного місяця, курс долара зріс удвічі, зароблені мною гроші враз стали копійками. Врешті виникла заборгованість, і в серпні 2011-го «ПриватБанк» звернувся з позовом до суду. Напередодні мені надіслали листа, в якому повідомлялося: клієнти, як і вчасно повертають гроші, й надалі можуть робити це за попередніми відсотками. Для боржників (тобто для мене) банк піднімає відсоткову ставку. Моя з 11.4% зросла до 13,8», - продовжує чоловік.

А згодом в банку запропонували усі документи на квартиру передати у розпорядження фінустанови. Таким чином помешкання стало банківською власністю, а подружжя Венгровських із трьома дітьми – квартиронаймачами, що мали регулярно сплачувати за комунальні послуги і накопичувати суму, за яку згодом викуплять своє житло й таким чином повернуть кредит. У безвиході боржник погодився навіть на таку пропозицію.

Згодом банк повідомив, що позичальника викликають на судове засідання, де повідомили, щоб борг становить 17 тисяч доларів, а не 10, як він думав до суду.

«Представник «ПриватБанку» кваліфіковано пояснив, чому змінилася цифра, та простим людям у суцільному потоці банківської термінології розібратися важко, тільки в розрахунках остаточно плутаєшся. Втім тяганина завершилася мировою угодою. Я пообіцяв до кінця місяця сплатити 12 000 гривень (підсумок заборгованості й пені), обіцянки дотримав», - каже чоловік.

Борг реструктуризували, але через закриття цукрового заводу він не міг повернути і того, тому коли обсяг боргу сягнув 19 тисяч доларів банк звернувся до суду з вимогою позбавити сім'ю Венгровського житла.

Нині спробу втримати квартиру у власності робить дружина Сергія - Неля Леонідівна. Вона звернулася до суду із зустрічним позовом, в якому звинувачує органи опіки та піклування у халатному виконанні професійних обов’язків. Мовляв, на момент оформлення кредиту найменшому синові Івану виповнилося всього 10 років, а отже, в іпотеку передано майно, яке частково належить малолітній дитині.

У сутичці позовів переміг «ПриватБанк». Суд прийняв рішення на його користь та підтвердив право банку виселити з помешкання трьох дітей і подружжя Венгровських, а заставний предмет продати. Обурені результатом, в апеляційний суд з касаційною заявою звертаються вже двоє молодших Венгровських – Олег та Іван (представником останнього виступає мама).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Банкі єта лохотрон, ані людей кідают на деньгі, лучше в МММ вкладивать
Відповісти
+100% без лоха жизнь плоха
Відповісти
Ще один банк збанкрутував, от вам і надійність банківської системи України, так що зогляду на це краще вкладайте гроші в МММ, те що банк вам обіцяє за рік там за місяць отримаєте
Відповісти
Ти шор прикалуєшся? банки зараз дають максимум 20-23% в рік і то не факт що отримаєте, а МММ від 30% до 40% В МІСЯЦЬ!!!!

Краще на місяць в МММ вкласти ніж в банку роками відсуджувати гроші
Відповісти
Паддерживаю на все 100%
Відповісти
ну взагалі то 40% це не придєл, в МММ можна отримувати навіть 100% в місяць якщо експерементальну структуру
Відповісти
Я так собі 6 тисяч заробив, вклав 3000 а через місяць зняв 6000
Відповісти

ВИ З ТИМ МММ ТУТ ЧОКНУЛИСЯ?
ЧИ ДРАЖНИТЕСЯ СИДИТИ, УРОДИ?!
Відповісти
Хвора, що то за мова?
Відповісти
ПриватБанк = МММ
Відповісти
Ище хуже)))) Гербалайт)))
Відповісти
Дуже цікаві коменти! Реклама МММ?Радує те, що є ще люди на Україні, в яких є лишні гроші! Отже не все так погано/
Відповісти
Іриночка, ето не реклама ето реальние истории реальних людей
Відповісти
Перш ніж пліткувати і сунути голову в новий МММ, ви поспівчували б і порадили щось толкове нещасним людям. Якщо дасте їх виселити, то завтра вони прийдуть до вас. Справа тільки часу. А причина знайдеться.
Відповісти
Цікава позиція мами, яка звинувачує "органи опіки та піклування у халатному виконанні професійних обов’язків. Мовляв, на момент оформлення кредиту найменшому синові Івану виповнилося всього 10 років, а отже, в іпотеку передано майно, яке частково належить малолітній дитині". Вас хтось заставляв брати кредит під ТАКУ заставу? А якби органи опіки тоді заборонили передавати частки майна дітей батькові, то була б інша стаття - "Багатодітній сім"ї не дають взяти кредит" і знову були б усі винні, крім недалекоглядних батьків. Якщо була робота і непогана зарплата, як пише батько,то хіба не вистачало б її на помісячну оплату гуртожитку і сесії, які раз в півроку? Для чого КРЕДИТ? ДОЛАРОВИЙ? Дивні люди.
Відповісти
ЯКА ВАМ РІЗНИЦЯ ДЛЯ ЧОГО КРЕДИТ?
БАНК НЕ МАЄ ПАРВА ТАКОГО РОБИТИ-НЕПОВНОЛІТНІ ДІТИ!!!ВСЕ, КРАПКА!
Відповісти
Хвора, вас вже зрозуміли, відпочиньте.
Відповісти
Ана сама вінаватая, патаму што ненада било связиваться с етой криминальной групировкой Приватбанк.

хотя банк тоже по свински поступил
Відповісти
ЗАТКНИСЯ,НЕЩАСТЯ ВЖЕ,А?
НАДОЇВ,ХОЛОП!
Відповісти
Хвора, намагайтесь бути ввічливою.
Відповісти
БЛІН!
НЕ МАЄ ПРАВА!
ДІТЯМ 18 РОКІВ НЕМА!!!
ЩО ЦЕ ТАКЕ???
ЗНАЧИТЬ НА СУДДІВ СКАРГИ ПИСАТИ, НЕ ЗУПИНЯТИСЯ, Є МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕМОГТИ, ЩО ЦЕ ТАКЕ???
Відповісти
Хвора, заспокойтесь, у вас загострення.
Відповісти
ПРИВАТБАНК ЛОХ
Відповісти
Останні новини
«ПриватБанк» відбирає у волинянина житло
12 квітень, 2013, 11:17