Як та коли потрібно обирати літню гуму?*

Як та коли потрібно обирати літню гуму?*
Двічі на рік автомобілісти повинні замінювати гуму на колесах, а саме в середині весни та ближче до кінця осені. Їздити на літній гумі взимку та навпаки на зимовій влітку вкрай небезпечно. Звісно,є також універсальна гума, на котрій можна їздити увесь рік, але все ж таки більшість водіїв, в тому числі й досвідчених, обирають шиповані покришки з хорошим протектором для пересування взимку. Деякі автовласники надають перевагу замінювати лише покришки, залишаючи ті ж самі диски в експлуатації. Інші ж міняють повний комплект кожних пів року. Весна розпочалась, і отже, саме час зняти зимову гуму та поставити літню. На спеціалізованому сайті https://alfashina.ua/shiny/ окрім якісного автотовару, ви знайдете також і цінні поради щодо експлуатації гуми, правила встановлення шин та іншу цікаву для автомобіліста інформацію.

Як обрати літню гуму?

Здається, нічого складного, можна зайти на будь-який спеціалізований сайт та замовити комплект літньої гуми, але не все так просто. Потрібно знати деякі параметри, об обрати саме ту гуму, яка найкраще буде вести при експлуатації наступних пів року.

Перший момент, який варто для себе означити – розмір шин. Навіть якщо авто не нове, використовувати варто лише той розмір, який рекомендує виробник у паспорті до автомобіля. Не варто міняти колеса на більші чи менші.

Типорозмір - другий важливий параметр у виборі шин. Обирається він згідно рекомендацій виробника, як і в першому випадку. Вимірюються такі характеристики шини, як її ширина, діаметр та висота. Кожен типорозмір матиме своє власне маркування. В жлдному разі не можна встановлювати шини з більшим діаметром, аніж це рекомендує виробник, оскільки це буде вкрай небезпечна їзда.

Прочитавши його, автомобіліст розуміє якої ширини повинна бути шина, який радіус диска потрібен, а також радіальна вона чи діагональна. Окрім цього маркування може зазначати індекс швидкості, рівень допустимого навантаження, сезонність.

Важливими будуть також параметри запасу міцності гуми. При цьому прораховуються також експлуатаційні характеристики потенційних авто. Наприклад, гранична швидкість, допустима вага автомобіля та інші параметри експлуатації. Знаючи параметри власної автівки, водій зможе обрати саме такі покришки, які будуть найкращим чином підходити до неї. Правильний відбір забезпечить власне довговічну службу гуми та, що найголовніше, безпеку в дорозі для всіх пасажирів.

Не зайвим буде поцікавитись і виробником. Деякі з них дають гарантії на власні вироби.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як та коли потрібно обирати літню гуму?*
10 березень, 2017, 10:11