Нардеп з Волині пропонує розробити законопроект щодо боротьби з міжнародними терористами

Нардеп з Волині пропонує розробити законопроект щодо боротьби з міжнародними терористами
Народний депутат Ігор Лапін звернувся до уповноважених структур надати всі можливі юридичні аспекти Головному управлінню розвідки України, Службі зовнішньої розвідки та силам спеціальних операцій для боротьби з міжнародними терористами. А народних депутатів закликав доєднатися до напрацювання відповідного законопроекту.

Про це парламентар повідомив з трибуни Верховної Ради, під час пленарного засідання, а також на брифінгу, - повідомляє ВАР.

Зокрема, він повідомив про опубліковане розслідування журналістів Нью-Йорк Таймс, у якому було доведено, що Російська Федерація проводить заходи щодо фізичного знищення своїх, так би мовити, ворогів на територіях інших держав. Також, в розслідуванні йдеться про розстрільні списки Головного розвідувального управління Російської Федерації на території України і на територіях інших держав.

«Розслідування Таймс було прив’язане до історії зі Скрипалями, в контексті цього журналіст Майкл Швіртц поїхав в Україну, щоб детальніше розібратися в діяльності російських спецслужб і їхніх найманців на території, де вони почуваються вільно. А наштовхнувся на історію, практично, особистої помсти Путіна – розстріл в Рівному, ще у вересні 2016 року майора Івана Мамчура”,- сказав народний депутат.

«В результаті журналістського розслідування було встановлено, що є розстрільні списки. В нас, в Україні, просто іноді не вистачає для ефективної протидії величезній машині – законодавчого підґрунтя. Ми пам’ятаємо “Книгу помсти” в Ізраїлі, де боролися за знищення міжнародних терористів по всьому світові. Ми маємо скористатися нагодою – оскільки американські спецслужби взялись розслідувати зарубіжну активність ГРУ та ФСБ, при тому не тільки в Америці, це хороша нагода долучити ресурси США до зміцнення нашої безпеки», – зауважив політик.

«Давайте ми пригадаємо з чого все розпочалось в Україні. Почалося все з Майдану, де російські спецслужби розстрілювали наших побратимів. Також ми пам’ятаємо «зелених чоловічків» в Криму та «їхтамнєту» на Донбасі. Після того, як ми прийшли у ВРУ в 2014 році, перший замах був скоєний на спікера парламенту Андрія Парубія – біля готелю “Київ”, йому під ноги кинули гранату і лише диво врятувало життя голови Верховної Ради України. І таких замахів та вбивств було досить багато. Зокрема, російські спецслужби знищували і патріотів України, пригадаймо вбивство Аміни Окуєвої, пана Шаповала, нещодавний замах на одного із співробітників Головного управління розвідки України. Пам’ятаємо вбивство Шеремета, і того ж самого Мамчура, а можливо хтось вже забув замах на вбивство нашого колеги Мосійчука, чи можливо хтось забув замах на вбивство на ще одного нашого колеги – Антона Геращенка. І за цим всім стоять служби РФ», – сказав парламентар.

Ігор Лапін наголосив на тому, що на сьогоднішній день, людей можуть вбивати лише за одної образи Путіна, не важливо, де та людина проживає.

«Можливо Путін і образився. А народ України образився на «їхтамнєту в Криму», народ України образився на «їхтамнєту», які приїхали на «Градах» і на танках. Тому, за смерті своїх рідних і за окуповану землю ми маємо також давати відсіч на будь-якій території, будь-якої країни», – наголосив народний обранець.

З трибуни ВРУ Ігор Лапін пояснив, що на сьогоднішній день Головне управляння розвідки України має достатньо можливостей для збору і аналізу інформації стосовно міжнародних терористів у формі і без форми Збройних сил РФ.

«Ми повинні надати можливість і підтримати наші сили спецоперацій в юридичній площині. Крім того закликаю РНБО вжити достатньо розширених санкцій до персон із РФ», – додав нардеп.

«Закликаю своїх колег, народних депутатів, долучитися до напрацювання законопроекту, який дозволить нам виконувати специфічні завдання на інших територіях по знищенню міжнародних терористів у формі і без форми збройних сил РФ. Слава Україні!», – підсумував Ігор Лапін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
приведіть до порядку своїх атавістів!
Відповісти
Міжнародний терорист це Коломойський.
На Волині його гаулятер укропів це доказав, провівши експеримент на полішуках
Відповісти
Останні новини
Нардеп з Волині пропонує розробити законопроект щодо боротьби з міжнародними терористами
11 квітень, 2019, 05:05