Луцький «будинок з химерами» ‒ у воді. ФОТО

Луцький «будинок з химерами» ‒ у воді. ФОТО
Будинок, відомий у Луцьку як «будинок архітектора», затопило.

Так, приміщення, що потрапило до переліку найцікавіших українських будинків, наразі знаходиться у водах річки Стир, що із таненням снігу вийшла із берегів, ‒ пишуть Волинські новини.

61-річна Анна, яка мешкає у будинку на вулиці Лютеранській, розповіла, що ситуація мешканцям цієї вулиці давно знайома і нікого не лякає.

«В «домоуправлінні» були завжди готові так звані «козли» Їх встановлювали, робили дерев’яний настил, через який люди могли виходити з будинків. В самих будинках води не було ніколи, адже всі вони будувалися з високим фундаментом. А от підвали і двори – затоплювало. Пам’ятаю часи, коли вода діставала до будинку, що на Лютеранській, 6. Думаю, що будинок Миколи Голованя теж не постраждав, хіба що підвал і подвір’я», ‒ коментує жінка.

Утім, директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Іван Кубіцький стверджує, що комунальники не можуть допомогти луцькому скульптору вирішити проблему.

«Потрібно чекати, поки Стир «ввійде назад в береги». У такому от місці пан Головань побудував собі хату. На жаль, ми йому нічим не зможемо допомогти. Якщо на такі вулиці як Калинова та Сонячна ми вчора завезли шість машин глини, аби не допустити підтоплення, то тут ми зробити нічого не можемо. Тому Микола Микитович мусить перетерпіти, поки за день-два рівень води зменшиться», ‒ «розводить руками» комунальник.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Взагалі то це не будинок з химерами. Будинок з химерами на Ковельській знаходиться!!!!
Відповісти
Останні новини
Луцький «будинок з химерами» ‒ у воді. ФОТО
12 квітень, 2013, 14:18