Французька сім'я бізнесменів готова дати 100 мільйонів євро на відновлення Нотр-Даму

Французька сім'я бізнесменів готова дати 100 мільйонів євро на відновлення Нотр-Даму
Французький бізнесмен Франсуа Анрі-Піно заявив, що готовий пожертвувати 100 мільйонів євро на відновлення пошкодженого в пожежі Нотр-Даму де Парі.

Про це пише Прямий з посиланням на "Sky News".

Анрі-Піно зазначив, що хоче "якомога швидше відновити дорогоцінність спільного спадку" і сподівається, що цих коштів вистачить.

"Ця трагедія вражає всіх французів, а також тих, хто прив'язаний до духовних цінностей", — сказав Аль-Піно.

Він є головою та генеральним директором групи Kering, яка володіє брендами Gucci, Yves Saint Laurent і Alexander McQueen.

Нагадаємо, ректор собору Патрік Шове заявив, що з постраждалого від пожежі Нотр-Дам де Парі вдалося винести частину важливих християнських реліквій. З палаючого собору вдалося винести терновий вінець Ісуса Христа, туніку Святого Людовика, а також кілька картин.

Міністр культури України Євген Нищук заявив, що Україна готова допомогти з реставрацією Собору Паризької Богоматері після пожежі. Він зазначив, що це величезний удар для історії, культури не лише Парижа, а й усієї Європи та світу. Він також додав, що Україна, як країна, яка втрачає спадщину на окупованих територіях як ніхто інший знає, як боляче спостерігати це наживо.

Пожежу в Соборі Паризької Богоматері локалізовано. Паризька прокуратура почала розслідування за фактом пожежі. За попередніми даними, пожежа пов'язують з ремонтними роботами.

15 квітня у соборі Нотр-Дам-де-Парі трапилась масштабна пожежа. Повідомлялося, що не зрозуміло, з чого почалося загоряння. Відомо, що в четвер із собору прибрали 16 мідних статуй для реставрації.

Соцмережі вже дуже активно обговорюють втрату світового надбання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Французька сім'я бізнесменів готова дати 100 мільйонів євро на відновлення Нотр-Даму
16 квітень, 2019, 10:50