В РФ остаточно ухвалили закон про ізоляцію інтернету

В РФ остаточно ухвалили закон про ізоляцію інтернету
Держдума Росії ухвалила закон про “забезпечення безпечного і сталого функціонування” інтернету на території Росії. Закон передбачає ізоляцію російського сегмента інтернету.

Згідно з цим законом, російська влада зможе контролювати точки з’єднання інтернету в країні з зовнішнім світом, йдеться на офіційному сайті Держдуми РФ.

Влада Росії вважає, що закон унеможливить небезпеку масштабних кібератак з боку країн Заходу. Відтак рунет буде відключений від світової мережі тільки у надзвичайних ситуаціях. Росіяни не можуть критикувати у мережі дії влади, або ж висловлюватися проти конкретного політика. На думку законодавців, матеріали, які образили владу, автоматично є фейковими, – інформує 24 канал.

У законі прописана можливість створення інфраструктури, яка дозволить російському сегменту працювати ізольовано, якщо оператори зв’язку не зможуть під’єднатися до кореневих серверів інтернету за кордоном.

Відповідати за функціонування інтернету в країні буде Роскомнагляд.

Закон набуде чинності 1 листопада 2019 року, однак окремі його положення діятимуть з 1 січня 2021 року. Витрати на виконання закону попередньо оцінюють у 30 мільярдів рублів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Росія була і є лідером дебілізму на усій планеті основою і фундаментом якої є тупе населення
Відповісти
Чим кращі українці-нічим.На жаль.
Відповісти
І що ? У нас в Україні обмеження у доступі до великої кількості інтрернет ресурсів, в тому числі соціальних мереж вже давно введені на законодавчому рівні, тож і тут ми Росію насправді давно обскакали. А скільки народу у нас вже притягнули до кримінальної відповідальності за начебто "інтернет-сепаратизм" (а насправді - за висловлювання позиції, що не збігається з позицією теперішньої постмайданівської влади - взагалі окрема тема). Так що росяіни просто нас наздоганяють.
Відповісти